KORJAUSAVUSTUSJÄRJESTELMÄN MUUTOKSET 1.1.2017 ALKAEN

      

Korjausavustuksista annettu uusi laki astui voimaan 1.1.2017. Uuden lain mukaan vuoden alusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA vastaa avustusten hakemisesta, päätöksenteosta, maksamisesta sekä seurannasta. Kunnalla ei ole korjausavustuslain mukaan lakisääteisiä tehtäviä. Kunta antaa kuitenkin ARA:lle pyydettäessä lisätietoja sekä tekee ARA:n valtuuttamana valvontakäyntejä. 

 

Avustukset 1.1.2017 alkaen: 

 

Asuinrakennusten ja asuntojen korjauslain mukaan avustetaan: 

  1. Iäkkään ja vammaisen henkilön asunnon korjaamista (avustus enintään 50% hyväksytyistä kustannuksista, erityisestä syystä enintään 70 % hyväksytyistä kustannuksista), voidaan myöntää vain luonnolliselle henkilölle,
  2. Hissin jälkiasentamista ja liikkumisesteen poistamista (avustus enintään 45 % hyväksytyistä kustannuksista), voidaan myöntää vain yhteisöille. 

Avustuksilla parannetaan iäkkäiden ja vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia kotona asumiseen sekä edistetään asuinrakennuskannan esteettömyyttä. 

 

Avustusten hakeminen vuonna 2017

 

Korjausavustuksissa on vuonna 2017 jatkuva haku ja hakemuksia voidaan alkaa käsittelemään ARA:ssa 1.1.2017 alkaen. 

 

ARA:ssa otetaan avustusten hakemista varten käyttöön verkkoasiointi, johon kirjaudutaan ARA:n verkkosivuilla www.ara.fi. Tämän lisäksi avustuksia voi hakea edelleen paperihakemuksilla, joita voi tulostaa ARA:n verkkosivuilta, pyytää korjausneuvonnan puhelinnumerosta 029 525 0818 tai sähköpostitse korjausavustus.ara@ara.fi

 

ARA julkaisee 1.1.2017 jälkeen verkkosivuillaan uudet ohjeet sekä lomakkeet. Siihen asti asiakas voi käyttää avustusten hakemisessa käytössä olevaa lomaketta ARA35, joka löytyy myös www.ara.fi. sivuilta. 

 

Tornio 2.2.2017


TORNION KAUPUNKI
Tekniset palvelut
 edellinen
Jaa tämä Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa tämä Twitterissä