OHJEITA ELINTARVIKEMYYJILLE

 

 

 

 

OHJEITA ELINTARVIKEMYYJILLE TILAPÄISMYYNTITAPAHTUMIIN/PERÄPOHJOLAN MARKKINOILLE

 

1. Säilytä kylmäsäilytystä vaativat elintarvikkeet alle +6°C:ssa tai pakkausmerkinnöissä annetun ohjeen mukaan. Varusta säilytystila lämpötilamittarilla. Lämpötila tulee olla tarkistettavissa.

2. Suojaa myytävät elintarvikkeet auringonpaisteelta. Pakkaamattomat elintarvikkeet tulee suojata pölyltä ja pisaratartunnalta vähintään liinalla. Elintarvikkeet eivät saa olla avoinna suojaamattomina myynnissä tai tarjoilussa.

3. Laita myytävien elintarvikkeiden läheisyyteen tieto elintarvikkeiden valmistusaineista, valmistajasta ja valmistuspäivästä mikäli ne eivät ole jo pakkauksen myyntipäällyksessä (suositeltavin tapa). Purkitetuissa tuotteissa merkinnät tulee olla myyntipäällyksissä samoin viimeinen käyttöpäivä tai parasta ennen merkintä. Allergiaa aiheuttavat ainesosat tulee merkitä vahvennetulla, alleviivatulla tai muuten taustasta erottuvalla tekstillä.

4. Alkuperämaa merkintä tulee näkyä elintarvikkeiden myyntipäällyksessä tai sen läheisyydessä ja lisäksi kasviksissa lajike ja laatuluokka, pakkaajan nimi ja osoite.

5. Huolehdi, että myyntipöytäsi läheisyydessä on tarvittaessa roska-astia. Roska-astia tulee tyhjentää päivittäin.

6. Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniastasi. Muista pestä kätesi mm. WC:ssä käynnin, niistämisen, hiusten sukaisun, tupakoinnin ja rahan käsittelyn jälkeen.

7. Mikäli käsittelet pakkaamattomia elintarvikkeita, tulee myyntipöydän läheisyydessä olla käsienpesumahdollisuus, vesisäiliö tai vähintään kertakäyttöiset puhdistavat käsipyyhkeet.

8. Ota tarjoiltavasta ruoasta 3 dl:n näyte ja laita se pakastimeen mahdollisia jatkotutkimuksia varten ja säilytä sitä kaksi viikkoa pakastimessa mahdollisen ruokamyrkytysepäilyn selvittämiseksi.

 

Yhteistyöterveisin
Ympäristöterveysvalvonta

 

Peräpohjolan markkinat tekevät myyjien puolesta vaaditut ilmoitukset elintarvikkeiden tilapäismyyjistä Tornion/Haaparannan terveysvalvontaan, vähintään kaksi viikkoa ennen markkinoiden käynnistymistä.

Jaa tämä Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa tämä Twitterissä