Neuvolat


Näiltä sivuilta löydät tietoa neuvolapalveluista, lapsen hoitoon ja lapsiperheen elämään liittyvistä asioista sekä neuvolan aikuisvastaanotosta. Tervetuloa tutustumaan Tornion kaupungin neuvolan palveluihin!                

 

Neuvolatyön kohteena on alueen kaikenikäinen väestö. Neuvolatyö on yksilön, perheen ja alueen terveyden edistämistä neuvomalla ja tukemalla, vaihtoehtoja ja voimavaroja lisäämällä. Neuvolatyöhön sisältyy syntyvän ja alle kouluikäisen lapsen ja perheen terveyden ja kehityksen seuranta, vanhempien ohjaaminen sekä vanhempien ja lasten välisen vuorovaikutuksen tukeminen. Neuvolassa tuetaan vanhempia kasvatusasioissa, keskustellaan arkielämän sujuvuudesta ja mahdollisista perhe-elämän ongelmista. Vanhemmilla on mahdollisuus saada myös apua kotiin neuvolan perhetyöntekijöiltä.

Neuvoloissa järjestetään äitiys- ja lastenneuvolan lisäksi aikuisvastaanottoa, seksuaalineuvontaa ja ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaa.

 

Tornion kaupungissa neuvoloita on Arpelassa, Hannulassa Putaalla, Kaakamossa, Karungissa, Kivirannalla ja Suensaaressa. Neuvoloihin saa yhteyden puhelimitse. Neuvolan terveydenhoitajien puhelinaika on ma-pe klo 8.00-9.00.

Tiedustelut ja ajanvaraus neuvoloihin Huom kesäsulut 2017

Arpelan, Kaakamon ja Karungin neuvolat aukeavat 7.8.2017

Hannulan ja Kivirannan neuvola aukeaa 31.7.2017

Suensaaren neuvola päivystää, jossa hoidetaan ensisijaisesti raskaana olevat ja pienet lapset.

Ajanvaraus 0404876323 varmimmin 8-11.

 

ma-pe klo 8.00-11.00

puh. 040 487 6323 tai 050 597 1260

 

Neuvoloiden omat sivut löytyvät täältä:

Verkkoneuvonta

Neuvolan palvelut (äitiysneuvola, lastenneuvola, perhesuunnittelu ja ehkäisyneuvola) löytyvät myös kätevästi verkosta. Palvelukanava on auki ympäri vuorokauden, jolloin sinä voit jättää meille kysymyksen mihin vuorokauden aikaan tahansa. Me vastaamme siihen 5 arkipäivän kuluessa. Palvelun käyttö on luottamuksellista ja turvallista. Palveluun kirjaudutaan sisään verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, sen jälkeen kirjoitetaan ja lähetetään viesti. Viestin vastaanottaa Tornion kaupungin terveydenhoitajat.

 


LISÄTIETOA:
Kausi-influenssarokotukset

Papa-koe eli irtosolunäyte

Mammografiatutkimus

Matkailijan rokotukset

 

 


 

 
Jaa tämä Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa tämä Twitterissä