Etusivu Kulttuuritilaisuudet
Tiedotus
Avustukset
Rajakulttuuri-
yhteistyö

Yhdistykset
Yhteistyö

Musiikki:

 

TORNION MIESKUORO RY

Tornion Mieskuoro ry on yksi paikkakunnan perinteikkäimmistä yhdistyksistä. Vuonna 1953 perustetun Tornion Mieskuoron perustamisasiakirjaan kirjoitettiin tavoitteeksi monipuolistaa torniolaista laulukulttuuria esiintymällä isänmaallisissa juhlissa, kaupungin tilaisuuksissa ja vapun keväisissä juhlissa. Ohjelmisto koostui aluksi lähinnä perinteisestä mieskuoromusiikista ja esikuvana olivat mm. Ylioppilaskunnan laulajat. 60-vuotias Tornion Mieskuoro kunnioittaa perustajajäseniään ja arvostaa erityisesti edesmenneitä kuoroveljiä, joiden pojat ovat jatkaneet isiensä viitoittamalla tiellä.

Alkuperäisen toiminta-ajatuksen sisältämiä tavoitteita on sittemmin vuosien varrella toteutettu tarmokkaasti. Itsenäisyyspäivän eri juhlatilaisuudet, joulunajan tapahtumat sekä keväiset vappu ja äitienpäivä tarjoavat vuosittain kuorolle tilaisuuksia perinteisten mieskuorolaulujen osaamisen ylläpidossa. Myös paikkakunnan eri tapahtumajärjestäjät ovat aikojen kuluessa ottaneet kiitettävästi mieskuoron tarjoaman laulullisen ohjelmavaihtoehdon omakseen. Aikaisempien kuoronjohtajien perintö elää kuoron ohjelmistossa yhä vahvasti.

MELODONNAT

Melodonnat on reipashenkinen, laulamisesta nauttiva joukko torniolaisia naisia. Kuorossa laulaa noin neljäkymmentä eri-ikäistä laulajaa; äitejä, tyttäriä, vaimoja ja sinkkuja, joita yhdistää rakkaus lauluun.


RIVERSIDE JAZZ

Riverside Jazz-yhdistys on toiminut Torniossa yli kymmenen vuotta. Yhdistyksen toiminnan tärkein tavoite on järjestää Torniossa jazzkonsertteja, tehdä jazzia täällä tutuksi ja ennen kaikkea tarjota ihmisille elävän musiikin elämyksiä.


SELESTINA

Selestina on noin kuudenkymmenen laulajan tyttökuoro, joka edustaa Torniossa vuonna 1975 alkanutta nykymuotoista nuorisokuoroperinnettä. Puheenjohtaja Helky Sillanpää, Länsipohjankatu 7, p. 040 523 5406, helky.sillanpaa(at)tornio.fi

 


Teatteri:

 

TEATTERI ELÄMYS EUKOT

Teatteri Elämys Eukot on kiertueteatteri, jonka kotipaikka on Tornio. Tämä pelkästään naisvoimin toimiva ryhmä on erikoistunut tekemään pienimuotoisia jokapaikkaan sopivia näytelmiä.


TORNION KESÄTEATTERI

Tornion teatteriyhdistys ry:n kotisivut. Tietoja kesänäytelmistä, harjoitus- ja esitysaikatauluista sekä yhteystiedot.


TORNION TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖ

30-vuotta teatteritoimintaa Torniossa.


KULTTUURIYHDISTYS UUSI ASKEL

Yhdistyksen tarkoituksena on mm. edistää kotimaisen - ja ulkomaisen seuratanssikulttuurin, musiikin, teatterin, valokuvauksen, rakennustaiteen ja muiden taiteenlajien sekä ympäristötietouden harrastusta.


TORNEDALS TEATERN - TORNIONLAAKSON TEATTERI

Bengt Pohjasen ja Kaj Chydeniuksen
LAESTADIUS OOPPERA, JOPPAUSOOPPERA, SOTAOOPPERA


Taide:

 

TORNION KUVATAIDESEURA RY

Tornion Kuvataideseura (Tornion Seudun Kuvataideseura) on yli 40 vuotta toiminut ja reilun sadan jäsenen yhdistys. Seuran tarkoituksena on tehdä paikkakunnan taidetta tunnetuksi ja edistää kuvataiteen kiinnostusta, harrastamista ja ammattimaista työskentelyä. Taidekamari on avoinna ti-pe klo 12-17 sekä la klo 11-15 .


Valokuvaus:

 

TORNION KAMERASEURA

Perustettiin 2.12.1982. Seuralla on Tornion Juhannussaaressa omat toimitilat, jossa mm. 2 pimiötä, studio valoineen sekä kuvankäsittelylaitteisto. Seura julkaisee vuosittain Vanha Tornio -kalenteria,
jota on saatavana jäseniltä, Tornion valokuvausliikkeistä, R-kioskeista ja kirjakaupasta. Vuoden 2007 kalenteri on 23. vuosikerta.TORNION KRISTILLINEN KAMERATAIDESEURA

Asumme Kivirannalla. Harrastamme valokuvausta ja videokuvausta ja järjestämme näyttelyitä ja muita...


Muita yhdistyksiä:

 

SUOMALAINEN NAISLIITTO ALATORNION OSASTO

Osaston tarkoituksena on:
Kannustaa naisten henkistä kasvua ja itsensä toteuttamista
Toimia hyvinvoinnin lisäämiseksi
Edistää tasa-arvoa ja naisten vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnassa.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi osasto järjestää jäsenilleen koulutusta, esitelmiä ja keskustelutilaisuuksia sekä virkistystoimintaa.


TORNION VÄYLÄ R.Y.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Helsingissä ja sen lähiympäristössä asuvien entisten torniolaisten ja tornionlaaksolaisten yhdyssiteenä, ylläpitää kotiseutuharrastusta ja edistää kotiseudun entisyyden ja nykyisyyden tuntemusta sekä tukea kotiseudun henkistä ja aineellista vaurastumista.


TORNION KALEVALAISET NAISET RY

Tornion Kalevalaiset Naiset ry (perustettu vuonna 1944) on perinne- ja kulttuuriyhdistys, jonka tarkoituksen on vaalia ja edistää suomalaista kulttuuria. Lisätietoa  www.tornionkalevalaisetnaiset.com

 

Ilmoittamalla tiedot listalta puuttuvasta kulttuuriyhdistyksestä kulttuuritoimistoon (050 597 1174) saat tiedot tälle sivulle.

 
Sivun alkuun
 


Jaa tämä Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa tämä Twitterissä