Etusivu Kulttuuritilaisuudet Tiedotus Avustukset Rajakulttuuri-
yhteistyö
Yhdistykset Yhteistyö

Kulttuurijärjestöjä ja -yhdistyksiä Torniossa

(yhdistyksen nimeä klikkaamalla linkki yhdistyksen omille sivuille/facebookiin)

 

Musiikki:

 

TORNION MIESKUORO RY

Tornion Mieskuoro ry on yksi paikkakunnan perinteikkäimmistä yhdistyksistä. Vuonna 1953 perustetun Tornion Mieskuoron perustamisasiakirjaan kirjoitettiin tavoitteeksi monipuolistaa torniolaista laulukulttuuria esiintymällä isänmaallisissa juhlissa, kaupungin tilaisuuksissa ja vapun keväisissä juhlissa. Ohjelmisto koostui aluksi lähinnä perinteisestä mieskuoromusiikista ja esikuvana olivat mm. Ylioppilaskunnan laulajat. 60-vuotias Tornion Mieskuoro kunnioittaa perustajajäseniään ja arvostaa erityisesti edesmenneitä kuoroveljiä, joiden pojat ovat jatkaneet isiensä viitoittamalla tiellä.

Alkuperäisen toiminta-ajatuksen sisältämiä tavoitteita on sittemmin vuosien varrella toteutettu tarmokkaasti. Itsenäisyyspäivän eri juhlatilaisuudet, joulunajan tapahtumat sekä keväiset vappu ja äitienpäivä tarjoavat vuosittain kuorolle tilaisuuksia perinteisten mieskuorolaulujen osaamisen ylläpidossa. Myös paikkakunnan eri tapahtumajärjestäjät ovat aikojen kuluessa ottaneet kiitettävästi mieskuoron tarjoaman laulullisen ohjelmavaihtoehdon omakseen. Aikaisempien kuoronjohtajien perintö elää kuoron ohjelmistossa yhä vahvasti.

KAMARIKUORO ARIOS ry

Kamarikuoro Arios on perustettu keväällä 1996 Torniossa. Tällä hetkellä kuorossa on 22 laulajaa, ja olemme kotoisin pääasiassa Torniosta ja Haaparannalta. Ajatuksellisesti kuoron nimeksi on sittemmin muotoutunut Kamarikuoro Arios - Rakkaudesta lauluun. Kuoro harjoittelee Torniossa viikoittain valmistellen ohjelmistoa erilaisten teemojen ympärille.

 

MELODONNAT

Melodonnat on torniolainen kuoro, jossa laulaa kolmisenkymmentä eri-ikäistä naista. Tavoitteellinen, motivoitunut ja ilmeikäs kuoro on perustettu vuonna 1994, ja se on löytänyt paikkansa torniolaisessa ja pohjoisessa kulttuurielämässä. Positiivinen ja energinen yhteishenki sekä laulamisen ilo kokoaa Donnat vuosi toisensa jälkeen laulamaan yhdessä.

 

TORNION SEURAKUNNAN KUOROT

  • Alatornion kirkkokuoro
  • Karungin kirkon kuoro
  • Eleonoora -kuoro
  • ValoOn -kuoro

 

SELESTINA

Selestina on noin kuudenkymmenen laulajan tyttökuoro, joka edustaa Torniossa vuonna 1975 alkanutta nykymuotoista nuorisokuoroperinnettä. Puheenjohtaja Helky Sillanpää, Länsipohjankatu 7, p. 040 523 5406, helky.sillanpaa(at)tornio.fi

 

RIVERSIDE JAZZ

Riverside Jazz-yhdistys on toiminut Torniossa yli kymmenen vuotta. Yhdistyksen toiminnan tärkein tavoite on järjestää Torniossa jazzkonsertteja, tehdä jazzia täällä tutuksi ja ennen kaikkea tarjota ihmisille elävän musiikin elämyksiä.

 

TORNION HARMONIKKAKERHO ry

 

MERI-LAPIN JOUSIKVARTETTI

 

MERI-LAPIN KANTELEENSOITON EDISTÄMISRAHASTO

Rahasto on perustettu vuonna 1991 Esko Finströmin aloitteesta. Rahaston tarkoituksena on edistää kanteleensoittoa ja kansanmusiikin perinteiden vaalimista. Soiton opetusta annetaan viikottain kahden opettajan johdolla Kemissä, Keminmaalla ja Torniossa. Esiintymisiä on koko talousalueella. Tarkoituksena on kanteleiden ja kantelemusiikin arvostusta. Puh.joht. Esko Finström puh. 040 777 6490.

 

 

Musiikkitukiyhdistykset:

 

KIVIRANNAN MUSIIKKITUKIYHDISTYS ry

RAUMON JA YMPÄRISTÖKYLIEN MUSIIKKITUKIYHDISTYS ry

PUTAAN MUSIIKKITUKIYHDISTYS ry

 

Teatteri:

 

MIKIN VINTTI ry

MiKiN ViNTTi ry on perustettu Torniossa v.1997. Yhdistys tuottaa musiikkiteatteria paikallisin harrastaja- ja ammattilaisvoimin. Ensimmäisen näytelmän SamaSakeaElämä v 1997-98 jälkeen yhdistys on esittänyt lukuisia musiikkiteatteriesityksiä, pitänyt teatterimusiikkikonsertteja ja tallentanut musiikkiaan CD-levylle sekä järjestänyt erilaisia vierailuesityksiä. MiKiN ViNTTi ry on omaleimainen amatööriteatteri, jonka esityksissä on musiikilla suuri osuus. Useimmat ohjelmiston näytelmistä ovat ryhmän omien kirjailijoiden kirjoittamia. Osaavia, vapaaehtoisia tekijöitä on riittänyt niin musiikin kuin teatterinkin moninaisiin tehtäviin.

 

TEATTERIRAJA YHDISTYS ry
Vuonna 2010 perustettu torniolainen teatteriyhdistys, jonka toiminnan perustana on teatteriesitysten valmistaminen ja koulutustoiminnan tarjoaminen yhteistyössä eri tahojen kanssa. Teemme helposti paikasta toiseen siirrettäviä esityksiä, jolloin niitä voidaan viedä myös kiertueille. Lisää teatteriRajasta facebook-sivuiltamme: teatteriRaja ry

 

 

TORNION TEATTERIYHDISTYS ry

Tornion teatteriyhdistys ry:n kotisivut. Tietoja kesänäytelmistä, harjoitus- ja esitysaikatauluista sekä yhteystiedot.


TORNION TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖ
ry

30-vuotta teatteritoimintaa Torniossa.

 

TEATTERIRYHMÄ NIINSANOTUT (Arpelan nuorisoseura ry)

 

KULTTUURIYHDISTYS UUSI ASKEL ry

Yhdistyksen tarkoituksena on mm. edistää kotimaisen - ja ulkomaisen seuratanssikulttuurin, musiikin, teatterin, valokuvauksen, rakennustaiteen ja muiden taiteenlajien sekä ympäristötietouden harrastusta.

 

Lausunta:

 

TORNION LAUSUJAT RY

Yhdistys on perustettu v. 1986.  Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää jäsenten henkistä ja toiminnallista vireyttä, keskinäistä vastuuntuntoa ja yhteenkuuluvuutta, laajentaa heidän yhteiskunnallista, sivistyksellistä taiteellista ja kulttuuritietouttaan sekä ennen muuta kehittää suullista ilmaisun ja lausunnan taitoa. Yhdistys pyrkii järjestämään jäsenille puhe- ja lausuntakasvatusta, koulutusta sekä esiintymistilaisuuksia. 

 

 

Kuvataide:

TORNION KUVATAIDESEURA RY        

Tornion Kuvataideseura (Tornion Seudun Kuvataideseura) on yli 40 vuotta toiminut ja reilun sadan jäsenen yhdistys. Seuran tarkoituksena on tehdä paikkakunnan taidetta tunnetuksi ja edistää kuvataiteen kiinnostusta, harrastamista ja ammattimaista työskentelyä. Taidekamari on avoinna ti-pe klo 12-17 sekä la klo 11-15 .

 

Valokuvaus:

 

TORNION KAMERASEURA

Perustettiin 2.12.1982. Seuralla on Tornion Juhannussaaressa omat toimitilat, jossa mm. 2 pimiötä, studio valoineen sekä kuvankäsittelylaitteisto. Seura julkaisee vuosittain Vanha Tornio -kalenteria, jota on saatavana jäseniltä, Tornion valokuvausliikkeistä, R-kioskeista ja kirjakaupasta.


TORNION KAMERATAIDESEURA ry

Asumme Kivirannalla. Harrastamme valokuvausta ja videokuvausta ja järjestämme näyttelyitä ja muita...

 

Kotiseutuyhdistyksiä:

 

TORNION KALEVALAISET NAISET ry

Tornion Kalevalaiset Naiset ry (perustettu vuonna 1944) on perinne- ja kulttuuriyhdistys, jonka tarkoituksen on vaalia ja edistää suomalaista kulttuuria.

 

TORNION KOTISEUTUSEURA ry

 

Muita yhdistyksiä:

 

SUOMALAINEN NAISLIITTO ALATORNION OSASTO

Osaston tarkoituksena on: kannustaa naisten henkistä kasvua ja itsensä toteuttamista, toimia hyvinvoinnin lisäämiseksi sekä edistää tasa-arvoa ja naisten vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnassa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi osasto järjestää jäsenilleen koulutusta, esitelmiä ja keskustelutilaisuuksia sekä virkistystoimintaa.

 

BORDERLINECOUNTRY DANCERS RY

 

TORNION VÄYLÄ R.Y.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Helsingissä ja sen lähiympäristössä asuvien entisten torniolaisten ja tornionlaaksolaisten yhdyssiteenä, ylläpitää kotiseutuharrastusta ja edistää kotiseudun entisyyden ja nykyisyyden tuntemusta sekä tukea kotiseudun henkistä ja aineellista vaurastumista.

 Ilmoittamalla tiedot listalta puuttuvasta kulttuuriyhdistyksestä kulttuuritoimistoon (050 597 1174) saat tiedot tälle sivulle.

 
Sivun alkuun  

 

 

Jaa tämä Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa tämä Twitterissä