Toimeentulotuki


Toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen taloudellinen tuki, jonka tarkoituksena on turvata henkilön ja perheen toimeentulo ja edistää itsenäistä selviytymistä. Toimeentulotuen avulla turvataan henkilön ja perheen ihmisarvoisen elämän kannalta vähintään välttämätön toimeentulo.

Perustoimeentulotuki sisältää:

  • perusmenot (ravinto, vaate, puhtaus ja hygienia, vähäiset terveydenhuoltomenot, liikenne, sanomalehdet, televisiolupa, puhelin, harrastus ja virkistys, jokapäiväiseen toimeentuloon kuuluvat menot).
  • vähäistä suuremmat terveydenhuoltomenot
  • Katso toimeentulotuen perusosat 1.1.2015 alkaen

Toimeentulotuen hakeminen

Toimeentulotukea haetaan kirjallisesti. Hakemuskaavakkeita saa sosiaalitoimistosta sekä kaupungintalon ala-aulasta ja kirjastosta niiden aukioloaikoina. Hakemuskaavakkeiden liitteenä on luettelo tarvittavista liitteistä.

Kaikki hakemuksessa mainitut tulot ja perusosan ulkopuoliset menot on todennettava tosittein. Täytetyt hakemukset voi palauttaa sosiaalitoimistoon toimiston aukioloaikana, jolloin on myös mahdollista kysyä neuvoja ja opastusta vastaanottovirkailijalta. Hakemukset voi palauttaa myös sosiaalitoimiston postilaatikkoon. Toimeentulotuki voidaan käsitellä myös tarvittaessa varatulla ajalla.

Sähköiset hakulomakkeet

 

Toimeentulotuen verkkoneuvonta 

Virtuaali sosiaali- ja terveyspalvelukeskus virtu.fi tarjoaa sähköisiä asiointipalveluja verkossa. Tornion kaupunki järjestää palveluun toimeentulotuen verkkoneuvontaa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelun käyttäminen on luottamuksellista, maksutonta ja vastaajina toimivat Tornion kaupungin sosiaalityön ammattilaiset. Verkkoneuvonta on auki ympäri vuorokauden. Vastauksen kysymykseen saan 3 vuorokauden kuluessa.

      Kysy verkkoneuvojalta: Merkki

 


 

Sosiaalipalvelut

Aikuissosiaalityö

Keskikatu 69

95400 Tornio

Toimisto on avoinna ma-pe klo 9-11.30 ja 12.30-15

Jaa tämä Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa tämä Twitterissä