Etusivu | Tornio-info | Tornio-info | Päätöksenteko, hallinto ja organisaatio | Asiointi ja yhteystiedot | Kartta | Intranet
Tornion kaupunki - Reseptien uusinta - eResepti
 

Reseptien uusinta Tornion Terveyskeskuksessa


Paperireseptit eli perinteinen uusinta

Reseptit tulee toimittaa ajoissa uusittaviksi. Reseptit voi jättää uusittavaksi Alatornion ja Tornion apteekkiin. Resepti palautuu apteekkiin uusittuna. Vaihtoehtoisesti reseptin voi toimittaa uusittavaksi terveyskeskuksen neuvontaan. Uusitun reseptin voi noutaa viikon kuluessa neuvonnasta tai se voidaan toimittaa suoraan Alatornion tai Tornion apteekkiin. Neuvonta on avoinna arkisin klo 8.00-14.30.

 

eResepti

Tornion Terveyskeskuksessa on otettu käyttöön eResepti. Lääkäri laatii ja allekirjoittaa reseptin sähköisesti valtakunnalliseen Reseptikeskukseen, josta se voidaan tarvittaessa uusia. Sähköisen reseptin tekoon tarvitaan asiakkaan suostumus. Asiakas saa halutessaan lääkäriltä paperisen potilasohjeen, mistä näkee määrätyn lääkkeen ja annostuksen. Lääkkeet voi hakea mistä tahansa apteekista, joka on ottanut käyttöön sähköisen reseptin. Lääkkeet saa apteekista Kela-korttia näyttämällä.

 

Omia eResepti-tietoja voi katsoa kirjautumalla pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla Kanta.fi -sivulla Omien tietojen katseluun. eReseptin uusinta tapahtuu siten, että asiakas ilmoittaa joko apteekille tai terveydenhuollolle uudistettavan lääkkeen. Kun lääke on uusittu, tulee siitä ilmoitus tekstiviestillä, mikäli asiakas on uudistamispyyntöä tehdessään antanut matkapuhelinnumeron.

Asiakas saa halutessaan paperireseptin.

Lisätietoa eReseptistä ja sähköisen reseptin apteekeista löydät KanTa:n (Kansallinen Terveysarkisto) sivuilta: https://www.kanta.fi/fiTakaisin sivulle:

Terveys
Lääkärin vastaanotto