Etusivu | Tornio-info | Tornio-info | Päätöksenteko, hallinto ja organisaatio | Asiointi ja yhteystiedot | Kartta | Intranet
Tornion kaupunki - Seksuaalineuvonta
 

Seksuaalineuvonta


Seksuaalineuvonta on tiedon antamista ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Joskus seksuaalielämän ongelman ratkaisuksi riittää 1-3 kertaa neuvontaa ja tukea antavaa ohjausta.

Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on ihmisen elämän perusvireen antava ja kantava voima. Seksuaalisuus on osa ihmisen persoonaa ja siten erottamattomissa muusta elämästä. Seksuaalisuus on sitä, mitä me olemme ja seksi on sitä, mitä teemme. Seksuaalisuus on siten enemmän kuin seksi. Seksi on aikuisten ihmisten leikkiä yhdessä ja itsekseen. Seksiä voi toteuttaa niiden raamien puitteissa, jotka näkemys omasta ja toisen seksuaalisuudesta asettaa.

Eheä ja terve seksuaalisuus on ihmisen kyky olla kontaktissa itseensä ja toiseen omana itsenään ilman pelkoja, turhaa häpeää ja syyllisyyttä. Eheää seksuaalisuutta on rakastaa omaa ruumistaan sellaisena kuin se on sekä kunnioittaa sitä hellien ja nautintoa suoden. Tällöin voi kunnioittaa myös toista ihmistä. Eheän seksuaalisuuden omaava ihminen ei käytä toista ihmistä välineenä seksuaalisuutensa ilmentämisessä. Seksuaalisesti eheä ihminen tunnistaa omat tunteensa ja ilmaisee niitä sekä omia perimmäisiä tarpeitaan. Hän säilyttää oman yksilöllisyytensä ja erillisyytensä suhteessa toiseen ja ottaa tarvittaessa, tietoisesti läheisyyttä toiseen ihmiseen. Vain toisistaan erillisten ihmisten välillä voi mahdollistua tyydyttävä, aistillinen, rakastava seksuaalielämä.

Seksuaalineuvonnan kotisivujen tekijä: Birgitta Kaartinen

 

Seksuaalineuvojat Tornion terveyskeskuksessa

Seksuaalineuvojat ovat koulutettuja, vaitiolovelvollisia hoitoalan ammattilaisia.

Birgitta Kaartinen, Hannulan neuvola, puh. 050-597 1281.

Sirpa Kesti, Suensaaren neuvola, puh. 040-487 6321.Lapsen seksuaalisuus

Nuorten seksuaalisuus

Naisen seksuaalisuus

Miehen seksuaalisuus

Parisuhde

Seksuaalinen haluttomuus

Seksuaalisuuten liittyviä linkkejä

Kirjallisuutta

 

Takaisin sivulle:

  Terveysneuvonta

  Terveyskeskus

Päivitetty 27.04.2011