Etusivu | Tornio-info | Tornio-info | Päätöksenteko, hallinto ja organisaatio | Asiointi ja yhteystiedot | Kartta | Intranet
Tornion kaupunki - Seksuaalineuvonta
 

Seksuaalineuvonta


Seksuaalineuvonta on tiedon antamista ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Joskus seksuaalielämän ongelman ratkaisuksi riittää 1-3 kertaa neuvontaa ja tukea antavaa ohjausta.

Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on ihmisen elämän perusvireen antava ja kantava voima. Seksuaalisuus on osa ihmisen persoonaa ja siten erottamattomissa muusta elämästä. Seksuaalisuus on sitä, mitä me olemme ja seksi on sitä, mitä teemme.

Eheä ja terve seksuaalisuus on ihmisen kyky olla kontaktissa itseensä ja toiseen omana itsenään ilman pelkoja, turhaa häpeää ja syyllisyyttä. Eheää seksuaalisuutta on rakastaa omaa ruumistaan sellaisena kuin se on sekä kunnioittaa sitä hellien ja nautintoa suoden. Tällöin voi kunnioittaa myös toista ihmistä. Eheän seksuaalisuuden omaava ihminen ei käytä toista ihmistä välineenä seksuaalisuutensa ilmentämisessä. Seksuaalisesti eheä ihminen tunnistaa omat tunteensa ja ilmaisee niitä sekä omia perimmäisiä tarpeitaan.

"Seksuaalineuvonta kuuluuoleellisena osana ehkäisevän terveydenhuollon palveluihin.

Seksuaalineuvonnan palvelutarpeen katsotaan lisääntyvän tulevaisuudessa, koska nykyiset sukupolvet ovat suhteessaan seksuaalisuuteen erilaisia kuin aiemmat sukupolvet. Esimerkiksi seksuaalisia toimintahäiriöitä pystytään hoitamaan paremmin kuin ennen. Myös kulttuurin ylierotisoituminen vääristää ihmisten kuvaa seksuaalisuudesta ja luo epärealistia odotuksia, joiden vastapainoksi tarvitaan asiallista tietoa ja neuvontaa.

Seksuaalineuvonnassa työntekijä antaa asiakkaalle luvan seksuaalisuuteen liittyviin ajatuksiin, mielikuviin, tunteisiin ja tarpeisiin. Nuori voi esimerkiksi pohtia itsetyydytykseen liittyviä kysymyksiä. Ammattilainen antaa tietoja esimerkiksi sukupuolielinten anatomiaan, kasvuun ja kehitykseen, raskauteen ja sen ehkäisyyn sekä seksitauteihin liittyvissä kysymyksissä. " (väestöliitto)

Seksuaalineuvonnan kotisivujen tekijä: Birgitta Kaartinen

 

Seksuaalineuvojat Tornion terveyskeskuksessa

Seksuaalineuvojat ovat koulutettuja, vaitiolovelvollisia hoitoalan ammattilaisia.

Birgitta Kaartinen, Hannulan neuvola, puh. 050-597 1281.

Sirpa Kesti, Suensaaren neuvola, puh. 040-487 6321.

 

Hannulan neuvola: Pohjolankatu 7, 95420 Tornio

Suensaaren neuvola: Sairaalakatu 1, 95400 Tornio

Seksuaalisuus aiheittain:

Lapsen seksuaalisuus

Nuorten seksuaalisuus

Naisen seksuaalisuus

Miehen seksuaalisuus

Parisuhde

Seksuaalinen haluttomuus

Seksuaalisuuten liittyviä linkkejä

Kirjallisuutta

 

Siirry:

Neuvolan etusivulle


Vanhus- ja hoitopalvelut

Terveysneuvonta/ Seksuaalineuvonta

Sairaalakatu 1

95400 Tornio