1,1 miljoonaa euroa äkillisen rakennemuutoksen hoitoon Kemi-Tornion alueella

1,1 miljoonaa euroa äkillisen rakennemuutoksen hoitoon Kemi-Tornion alueella

Valtioneuvosto on torstaina 18. maaliskuuta myöntänyt yhteensä 1,1 miljoonaa euroa Kemi-Tornion seudun äkillisen rakennemuutoksen hoitoon.

Äkillinen rakennemuutos on seurausta Outokummun joulukuussa 2020 tekemästä päätöksestä supistaa toimintaansa ja vähentää noin 230 työpaikkaa Tornion tehtailla ja Kemin kaivoksessa. Vähennysten merkitys aluetaloudelle on merkittävä. Henkilöstövähennysten suoraksi vaikutukseksi verotuloihin on arvioitu noin 2,4 miljoonaa euroa. Vähennyksillä on myös kymmenien miljoonien eurojen välillinen vaikutus aluetalouteen esimerkiksi ostovoiman heikentymisen kautta.

Valtioneuvoston rahoituksen turvin alueella voidaan uudistaa elinkeinorakennetta ja luoda uusia työpaikkoja. Nyt myönnetystä 1,1 miljoonan euron rahoituksesta 800 000 euroa kohdentuu Business Tornion luotsaamaan New Business -hankekokonaisuuteen, joka sisältää erilaisia toimenpiteitä muun muassa uusien yritysten ja työpaikkojen luomiseksi sekä osaamisen, uusien innovaatioiden ja markkinoinnin kehittämiseksi etenkin metalli- ja teollisuuden alalla. Tavoitteena on myös tukea yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Rahoituksesta 300 000 euroa kohdentuu yritysten kehittämishankkeisiin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta.

Lue lisää

Tukea äkillisten rakennemuutostilanteiden hoitoon ja pk-yritysten kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseen (Valtioneuvosto 18.3.2021)

Sivun alkuun