Aineen taidemuseon taidekasvatusohjelma – syksy 2022

Aineen taidemuseon taidekasvatusohjelma – syksy 2022

Syksyllä 2022 Aineen taidemuseon taidekasvatustyö jatkaa jalkautumistaan ryhmien luo. Taidemuseo tarjoaa taidekasvatusohjelman, jonka voi varata ohjattuna taidepajana.

Taidepaja sisältää taideteosten esittelyn, ohjauksen tekniikkaan ja materiaalit.

Työpajat toteutetaan ryhmän omissa tiloissa, esim. päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotiloissa, päiväkeskuksissa ja hoivakodeissa. Myös taidemuseon väistötiloissa Sähkötalolla (Urheilukatu 4) on mahdollista järjestää työpaja. Työpajat ovat varattavissa maanantaista perjantaihin klo 8-16 välisenä aikana.

Syksyn taidekasvatusohjelma koostuu kaksiosaisesta veistostyöpajasta, josta ryhmä voi valita joko vain yhden veistokerran tai molemmat. Yhden työpajan kesto on n. 1,5 tuntia. Työpajat sopivat kaikenikäisille ja ovat maksuttomia.

 

VEISTOSTYÖPAJA

  1. työpajakerta – veistoksen muotoilu
  • Kuvanveistoon perustuvassa työpajassa esitellään eri materiaaleista tehtyjä veistoksia Aineen taidemuseon kokoelmista. Tämän jälkeen oma veistos toteutetaan ilmakuivuvasta savesta. Työpajan aiheena on ihmeellinen todellisuus. Veistoksen suunnittelussa lainataan jotain arkisesta maailmasta, mutta lisätään siihen ripaus fantasiaa ja mielikuvitusta.

 

  1. työpajakerta – veistoksen maalaus ja koristelu

Toisella työpajakerralla kovettunut veistos saa näyttävän ulkoasun. Käytössä on akryylivärien lisäksi metalli- ja helmiäishohtoisia maaleja, maalikyniä yksityiskohtaiseen koristeluun sekä koristemateriaaleja. Ensimmäisellä työpajakerralla voidaan yhdessä ideoida, mitä materiaaleja valmiiseen saviveistokseen liitetään.

Ilmakuivuvan saven sijasta on mahdollista käyttää silkkimassaa, jolloin työpaja soveltuu myös ihan pienimmille ja voidaan toteuttaa yhdellä työpajakerralla.

 

Varaukset ja lisätietoja:

museolehtori Anita Alamaunu / Aineen taidemuseo
050 597 1192 / anita.alamaunu@tornio.fi

Työpajamainos, jossa kuvia ja tekstiä

Sivun alkuun