Aineen taidemuseon Väylän väki -näyttelyssä lähes 4000 kävijää

Aineen taidemuseon Väylän väki -näyttelyssä lähes 4000 kävijää

Aineen taidemuseon Väylän väki -näyttely sulkeutui ja tapahtumarikas kesäkausi päättyi elokuun lopussa. Taidetta ja tekijöitä Tornionjokilaaksosta esitellyt kokoelmanäyttely keräsi huikeat 3905 kävijää. Rajakartanon remontin vuoksi näyttely oli esillä Galleria Kortteerin tiloissa. Näyttelyn sijainti Rajalla-kauppakeskuksessa houkutteli monia sellaisia kävijöitä, joille taidemuseo ei ollut ennestään tuttu. Useat vakituiset kävijät kiittelivät myös saavutettavaa tilaa ja kiinnostavaa näyttelykokonaisuutta.

Kauppakeskuksen toisen kerroksen näyttelytila toimi myös museon taidekasvatuskeskuksena. Ohjatuissa sekä avoimissa työpajoissa kävi kesän aikana yhteensä 722 osallistujaa. Kaikille avoimissa non-stop-työpajoissa tutustuttiin kuvansiirtoon, linokaiverrukseen sekä monotypiaan. Kuvataiteilijoiden pitämillä suosituilla kursseilla syvennyttiin muotokuva- ja maisemamaalaukseen.

Väylän väen yleisöohjelmaan kuuluivat myös taiteilijatapaamiset Jaakko Heikkilän, Teija ja Pekka Isorättyän, Hanna Kannon sekä Illusia Juvanin kanssa. Näyttelyn viimeisellä viikolla Väylän väen ohessa nähtiin Lapin AMK:n kuvataideopiskelijoiden kuratoima Taivaansilta-kokoelmanäyttely. Lisäksi museo oli mukana BorderPride-ohjelmassa kylttipajan ja paraatietkojen muodossa.

Väylän väestä tuotettiin sisältöä myös museon Youtube-kanavalle. Sanna Haimilan The Encounter (With the Self) -maalauksesta sekä Jouko Alapartasen Ennen yötä -videosta tehtiin teosesittelyt ja näyttelyn rakennuksesta timelapse-video. Niihin voi tutustua täällä: https://www.youtube.com/channel/UCcNJv_G_fr9G-VtFqgWcEVg

Kesänäyttelyn rakentamisessa, avoinnapidossa sekä tapahtumien ja sisältöjen tuotannossa oli mukana museon vakituisen henkilökunnan lisäksi ansiokas joukko kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita: Juho-Petteri Oinas, Juha-Matti Pukema, Kaisa Linna, Eveliina Vierimaa, Iida Myllylä sekä Nóra Szabó.

Väylän väki -näyttely oli esillä 12.5.–28.8.2022. Näyttely ja kaikki tilassa järjestetyt tapahtumat olivat kävijöille ilmaisia.

Aineen taidemuseo kiittää yleisöä vilkkaasta ja antoisasta kesäkaudesta!

Sivun alkuun