Juhlavuoden lähettiläät tarjoilevat mielenkiintoisia näkökulmia Tornioon

Kaupunkia ei olisi ilman sen ainutlaatuisia asukkaita ja siksipä Tornion 400-vuotisjuhlavuosi onkin meidän kaikkien vuosi – sekä asukkaiden että muualla kuin Torniossa asuvien, sydänjuuriltaan torniolaisten juhlavuosi. Meillä on suuri ilo ja kunnia esitellä teille Torniosta maailmalle ponnistaneiden tai muuten Tornion sydämessään tuntevien mietteitä ja muistoja meille kaikille rakkaasta kaupungista.

Tiedätkö vaikkapa, miten yksi maailman parhaista blues-kitaristeista liittyy Tornioon? Entä haluatko kuulla, millaisia muistoja toimittaja Kari Lumikerolla on lapsuus- ja nuoruusaikojen kotikaupungistaan? Tervetuloa mitä mielenkiitoisempien, Tornio-lähettiläiden kertomien tarinoiden äärelle!

Tornio 400 -juhlavuoden lähettiläiksi ovat lupautuneet: Blues-kitaristi Erja Lyytinen, jazzlaulaja Nina Mya, kotimaisen konemusiikin pioneeri ja Terveet kädet -yhtyeen nokkamies Veli-Matti “Läjä” Äijälä, kansanedustaja Kaisa Juuso, taiteilija ja tekstiilisuunnittelija Susanna Sivonen, elokuvaohjaaja Arto Koskinen, flamencokitaristi Joonas Widenius, Euroopan investointipankin pääomamarkkinaosaston johtaja Eila Kreivi sekä toimittaja Kari Lumikero.

Lähettiläidemme terveisiä julkaistaan juhlavuoden kevään aikana juhlavuoden omalla Facebook-sivulla, Tornion kaupungin Facebook-sivulla sekä Tornion kaupungin blogissa. Sarjan aloittaa Euroopan investointipankin pääomamarkkinaosaston johtaja Eila Kreivi maanantaina 8. helmikuuta.

Lisätietoja

www.tornio.fi/tornio400

 

Sivun alkuun