Kalottjazz & Blues festivaali juhlii 40-vuotista taivaltaan

Kalottjazz & Blues festivaali juhlii 40-vuotista taivaltaan

Kalottjazz & Blues festivaali täyttää pyöreät 40 vuotta, jota tullaan juhlimaan erilaisin tavoin. Pitkä festivaalihistoria tulee näkymään eri muodoissa, kuten valokuvin, t-paidoin ja julistein. Peräänkuulutamme muun muassa valokuvia yleisöltä, joka on vieraillut festivaaleilla vuosien varrella.

Jazzeilla esiintyy 19 artistikokoonpanoa

Kalottjazz & Blues -festivaaleilla tulee esiintymään tänä vuonna huikeat 19 artistikokoonpanoa yhteensä kahdeksalla eri lavalla Torniossa ja Haaparannalla. Esiintyjien joukossa on vanhoja konkareita ja uusia, tuoreita nimiä.

Olemme iloisia voidessamme juhlia 40-vuotista taivaltamme yhdessä joidenkin bändien kanssa, jotka ovat vierailleet festivaalilla 80-luvulta lähtien. Mukana on muun muassa Norrbotten Big Band, jonka mukana on Bo Kaspers Orkesternin keulahahmo Bo Sundström. Heitä kuulemme lauantain pääkonsertissa Jazz at Art Parkissa. Toinen pitkäaikainen kokoonpano, joka itsekin juhlii 40 vuotta, on Honey B. & T-Bones, jonka mielestä on hauskaa juhlia kanssamme – ensimmäistä kertaa kuitenkin Haaparannan rantapuistossa.  Mainitsemisen arvoinen on myös Among Lynx, josta tulemme varmasti kuulemaan tulevaisuudessa. Tämä räjähtävän energinen bändi tulee ihastuttamaan Blues Night -pääkonsertin lavalla.

Yksi festivaalien pääesiintyjistä on Emma-palkittu laulaja ja lauluntekijä Yona. Hän on Suomessa arvostettu taiteilija, jonka ohjelmistoon on vaikuttanut useita musiikkityylejä, kuten jazz, tango, folk ja virsi. Kanteletaiteilijatar Ida Elina on konsertoinut ympäri maailmaa ja tulee lumoamaan yleisönsä Tornionlaakson museolla.

Uusi visuaalinen ilme

40-vuotiaan festivaalin kunniaksi tapahtuman ilme on uudistettu. Uusi ulkoasu näkyy muun muassa tapahtuman verkkosivuilla sekä juhlavuoden t-paidoissa. Jazzien liput tulevat myyntiin huhtikuun alussa.

Katso koko festivaalin ohjelma sivuilta: www.kalottjazzblues.net 

Sivun alkuun