Haastamme mukaan kaikki torniolaiset – kerätään yhdessä miljoona roskapussia!

Haastamme mukaan kaikki torniolaiset – kerätään yhdessä miljoona roskapussia!

Tornion kaupunki osallistuu 13. huhtikuuta alkavaan Ylen valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan ja haastaa mukaan kaikki torniolaiset!

Ylen järjestämä Miljoona roskapussia -ympäristökampanja järjestetään 13.4.–14.6. välisenä aikana. Kaksi kuukautta kestäviin siivoustalkoisiin on ilmoittautunut mukaan 147 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä, jotka yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Mukana talkoilemassa on myös tuttuja Yle-kasvoja kuten toimittajat Mikko “Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Kampanja on näyttävästi esillä Ylen kanavissa. Miljoona roskapussia starttaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.

Haastamme mukaan kaikki torniolaiset

Tornion kaupunki kannustaa kaikkia asukkaitaan osallistumaan roskien keräämiseen. Kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Haastamme mukaan siivoustalkoisiin myös torniolaiset kylät, koulut ja yhdistykset.

Jätelava odottaa Aittakentällä, roskapihtejä lainattavissa Kompassista

Aittakentällä kaupungin keskustassa on koko kampanja-ajan käytettävissä jätelava, johon ympäristöstä kerätyt roskapussit voi tuoda. Roskapihtejä voi käydä lainaamassa kaupungin asiakaspalvelupiste Kompassista kaupungintalolta arkisin klo 8–16. Pihtien laina-aika on yksi viikko. Myös Tornion Prisma ja K-Citymarket osallistuvat talkoisiin ja jakavat osallistujille roskapusseja maksutta kampanja-aikana.

Merkitse keräämäsi roskapussit roskalaskuriin

Miljoona roskapussia -kampanjan aikana kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia. Hyödyllinen ja tärkeä kampanja on siis myös leikkimielinen kisa Suomen paikkakuntien välillä.

Toimi näin

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi.
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla.
  3. Kerää roskia ympäristöstä.
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi.
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin Tornion kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Kerätään voitto kotiin!
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Kuva: Johanna Kannasmaa/Yle.

Sivun alkuun