Kesäkaudella polkaistaan käyntiin useita pyöräilyä edistäviä hankkeita

Kesäkaudella polkaistaan käyntiin useita pyöräilyä edistäviä hankkeita

Torniossa toteutetaan alkavalla kesäkaudella useita pyöräilyolosuhteita edistäviä hankkeita. Kaikki hankkeet edistävät pyöräilyä kestävänä liikkumismuotona ja ovat siten myös osa Tornion kaupunkistrategian toteuttamista.

Pyöräparkit parantavat pyöräpysäköintiä

Raumon koulun, terveyskeskuksen ja Suensaaren palvelukeskuksen piha-alueille hankintaan tänä kesänä uusia pyörätelineitä. Ensi kesänä vuorossa on Kivirannan koulu. Näin pyöräpysäköinnin laatua parannetaan Väyläviraston ohjeiden mukaiseksi.

Raumon ja Kivirannan koulujen pyöräparkkeihin on saatu avustusta Traficomilta.

Kauppakadusta tehdään pyöräkatu

Kauppakadusta tehdään pyöräkatu, jolla kuljetaan pyöräilijöiden ehdoilla. Jatkossa katua käyttävien autoilijoiden sekä muiden moottoriajoneuvojen kuljettajien on sopeutettava vauhtinsa pyöräilynopeuteen ja annettava pyöräilijöille esteetön kulku.

Kauppakatu muutetaan pyöräkaduksi Torikadun ja Kirkkokadun välillä. Kesän aikana pintarakenteet muutetaan uuden suunnitelman mukaisiksi ja samalla tehdään joitain kuivatuksen vaatimia muutoksia. Hanke valmistuu syksyn aikana.

Pyöräkatuhankkeen kustannusarvio on noin 294 000 euroa. Hankkeeseen on myönnetty 147 000 euroa valtion avustusta kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta.

Yli-Raumon-Liakan kevyen liikenteen väylä valmiiksi

Yli-Raumon ja Liakan välisen kävely- ja pyörätien puuttuva pätkä rakennetaan tänä vuonna. Kevyen liikenteen väylästä puuttuu 2,1 kilometrin mittainen Yli-Raumon pään osuus, joka jäi rahoituksen puutteen vuoksi rakentamatta kymmenisen vuotta sitten.

Kevyen liikenteen väylän rakentamiskustannukset ovat noin 1,3 miljoonaa euroa, josta Tornion kaupungin osuus on 650 000 euroa. Toinen puoli kustannuksista katetaan valtion jakovararahoituksella. Työt etenevät ELY:n aikataulujen mukaan.

Myös Miukkiin tehdään uusi kevyen liikenteen väylä

Miukkiin Rantatien puistoalueelle rakennetaan kesän aikana noin puolen kilometrin mittainen kevyen liikenteen väylä, joka kulkee matonpesupaikalta pohjoiseen päin. Kevyen liikenteen väylän rakentamiskustannukset ovat noin 80 000 euroa.

Alueelle sijoitetaan samassa yhteydessä vesihuoltolinja. Rantatietä ei tässä yhteydessä saneerata, mutta se korjataan ennalleen siltä osin kuin se vaurioituu vesihuoltolinjan rakentamisen yhteydessä.

Sivun alkuun