Kielikoulusta ryhdytään rakentamaan kansainvälistä koulua, kehitystyöhön kutsutaan myös lapset ja vanhemmat

Kielikoulusta ryhdytään rakentamaan kansainvälistä koulua, kehitystyöhön kutsutaan myös lapset ja vanhemmat

Tornion ja Haaparannan yhteisen Kielikoulun kehittäminen etenee hyvää vauhtia.

Yhteisiin työpajoihin kutsutaan pian mukaan niin koulun opettajat, oppilaat huoltajineen kuin muutkin kiinnostuneet yhteistyötahot. Uutta toimintamallia rakennetaan palvelumuotoilun keinoin. Tuloksia on luvassa tulevan syksyn mittaan.

Tavoitteena on rakentaa Kielikoulusta kansainvälinen koulu, jossa englanti nousee vahvemmin suomen ja ruotsin kielen rinnalle. Myös hakumenettelyyn haetaan parempaa joustavuutta. Lisäksi tavoitteena on, että kaikki luokat esikoulusta yläkouluun pääsevät saman katon alle.

Tornion ja Haaparannan kaupunginhallitukset käsittelivät Kielikoulun tulevaisuutta yhteisessä kokouksessa Torniossa maanantaina.

Kokouksen asialistalla oli myös rajayhteistyön pääsopimuksen päivittäminen. Sopimusta on päivitetty säännöllisin väliajoin. Nyt suunnitelmissa on uudistaa rajayhteistyöorganisaatiosta käytetty nimi. 1980-luvulta asti käytössä olleen Provincia Bothniensis-nimen tilalla käytetään jatkossa kaupunkien nimiä, TornioHaparandaa tai HaparandaTorniota, riippuen missä maassa viestitään.

Sekä Kielikoulun kehittäminen uusine sopimuksineen että TornioHaparanda-rajayhteistyön pääsopimus etenevät molemmissa kaupungeissa vielä kaupunginvaltuustojen käsiteltäväksi.

Sivun alkuun