Kirje lapselle -tempaus Lapsen oikeuksien viikolla

Kirje lapselle -tempaus Lapsen oikeuksien viikolla

Valtakunnallisella vanhustenviikolla vanhuksia ilahdutettiin jo toista vuotta peräkkäin pääasiassa torniolaisten lasten kirjoittamilla kirjeillä. Usea alakoulu lähti innolla tempaukseen mukaan ja mahdollisuus kirjeiden kirjoittamiseen annettiin myös muille kaupunkilaisille. Tempauksen ansiosta jokainen torniolainen laitoksessa asuva vanhus sai oman kirjeensä. Nyt on vastavuoroisesti aika ilahduttaa torniolaisia lapsia perinteisellä kirjeellä! Useampi torniolainen koulu on osoittanut halukkuutensa vastaanottaa kirjeitä ja jo muutama vanhusten hoitolaitos on puolestaan osoittanut kiinnostuksensa kirjoittaa kirjeitä. Kirjeen teemana on ”muisto lapsuudesta” ja kirje osoitetaan ennaltaan tuntemattomalle lapselle tai koululuokalle. Tornion kulttuuritoimisto organisoi tempauksen ja haastaa myös muut kaupunkilaiset osallistumaan kirjeen kirjoittamiseen. A4-kokoista kirjettä ei tarvitse sulkea erikseen kirjekuoreen, vaan sen voi semmoisenaan palauttaa kaupungintalon palvelupiste Kompassiin 13.11.2019 mennessä.

 

Tornio mukana valtakunnallisessa Lapsen oikeuksien teemaviikossa

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään marraskuun 18.-24. päivä. Lapsen oikeuksien viikkoa järjestää Kansallinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto, jossa mukana ovat muun muassa Väestöliitto, Pelastakaa lapset ry ja Kansallinen lastenliitto. Teemaviikko on lapsen oikeuksia korostava ja sen tavoitteena on osallistaa paikkakuntia ja kouluja järjestämään omaa ohjelmaa viikolla. Lapsen oikeuksien viikon teemana on tänä vuonna lapsen oikeus olla oma itsensä.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Torniossa Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään yhdistetyin voimin. Muun muassa Tornion perheiden talo, seurakunta, kulttuuritoimisto ja kirjasto järjestävät teemaviikolle ohjelmaa. Toivon mukaan tulevina vuosina osallistuvien tahojen määrä kasvaa.

 

Muuta ohjelmaa lapsiperheille Lapsen oikeuksien viikolla

Tornion Perheiden Talolla keskiviikkona 20.11.2019 klo 10 – 13 tapahtumia sisällä ja ulkona Lapsen oikeuksien kunniaksi: leikkejä sisällä ja ulkona, askartelua, kasvomaalausta, lasten karaoke sekä ulkona tulipallo, jossa on mahdollista paistaa makkaraa ja tikkupullaa (talo tarjoaa). Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Tornion Perheiden Talo ry, Tornion kaupungin avoin varhaiskasvatus, Tornion seurakunnan lapsiperhetyö Tornion 4H -yhdistys ja Toivola-Luotolan setlementti ry:n äitihanke.

Lähes saman sisältöinen tapahtuma järjestetään myös illalla klo 17 – 19 MLL:n Tornion yhdistyksen iltaperhekahvilassa. Tilaisuus on avoin kaikille lapsiperheille ja myös mummot ja papat ovat tervetulleita!

Tornion kulttuuritoimisto järjestää teatterimatkan Viirun ja Pesosen joulu –teatteriesitykseen Kemiin keskiviikkona 20.11. (loppuun varattu)

Tornion kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosastolla teeman mukaisia aineistonäyttelyitä ja keskiviikkona 20.11. satutuokio klo 9.30

Tornion seurakunnan perhekerhoissa mennään lastenoikeuksien viikolla muskariteemalla. Lauletaan ja leikitään tuttuja ja vähän uudempia lauluja. Tervetuloa kahvistelemaan ja laulamaan! Maanantaina 18.11 lauletaan ja leikitään Karungissa, Arpelassa ja Parasniemessä klo 9.30-11.30. Torstaina 21.11 klo 9.30-11.30 Kivirannalla, Antinsaaressa ja Kaakamossa, ja perjantaina klo 9-11.00 Suensaaressa.

Torstaina 21.11 klo 15-18 seikkaillaan Alatornion kirkossa kirkkopolulla kummin kanssa. Jos kummi on kaukana, olette tervetulleita myös äidin, isän, mummin tai papan kanssa tutustumaan ja tutkimaan kirkkoa. Kirkossa on erilaisia rasteja, joissa saa tutustua tilaan ihan rauhassa. Pidetään yhdessä hauskaa ja vähän maistellaan välipalaa. Tilaisuus on avoin. Tervetuloa! Paikalle voi tulla joustavasti, kun kerkeää, ja viettää sen aikaa kuin jaksaa.

Perjantaina 22.11 Tornion seurakunnassa vietetään ensimmäistä kertaa yhteisiä 4-vuotis synttäreitä! Kutsut on lähetetty, kaikille seurakunnan rekisteristä löytyville, tänä vuonna 4 vuotta täyttäville lapsille. Ohjelmassa monenlaista toimintaa, kakkua ja mehua sekä ilmapallomies on paikalla tekemässä ilmapalloista ihmeellisiä teoksia.

Muuta ohjelmaa Lasten oikeuksien viikolla Perheiden Talolla: maanantaina 18.11. klo 9 – 13.30 Avoin Perhekerho ja klo 14 – 16.30 iltapäivätreffit vauvaperheille; tiistaina 19.11. klo 17 – 19 Erityislasten omaiset ELO:n illan ohjelmassa on koko perheen jouluaskartelu; torstaina 21.11. klo 9 – 13.30 Avoin Perhekerho; perjantaina 22.11. klo 10 – 11 Putaan hallilla avoin Taaperojumppa ja Tenavatanssi.

 

Muutokset ohjelmiin mahdollisia.

 

Lisätietoja

Merja Stenberg

Tapahtumatuottaja, kulttuuritoimisto

Tornion kaupunki

040 706 6637

merja.stenberg@tornio.fi

Sivun alkuun