Kirjoita postikorttiin – osallistu postikorttitapahtumaan Aineella

Kirjoita postikorttiin – osallistu postikorttitapahtumaan Aineella

Aineen taidemuseossa avataan torstaina 29. marraskuuta näyttely, jonka pääosaan nousevat katvepaikat. Postikortteja unohtuneesta kaupungista perustuu Hanna Oinosen kuvaamiin maisemapostikortteihin sekä hänen Aineen taidemuseon kokoelmista kuratoimiinsa teoksiin.

–Kuvataiteilija Hanna Oinonen tuli kesällä luokseni postikorttipinon kanssa. Kortit olivat maisemapostikortteja pikkukaupungin katvealueista ja hylätyistä kohdista. Hän halusi, että järjestäisimme postikorttitapahtuman tai että asiakkaat saisivat ottaa postkortteja ilmaiseksi. Hän oli tallentanut paikkoja, dokumentoinut niitä itselleen. Postikorteissahan yleensä on idealisoitu maisema, tai vaikka kaupungin paraatipaikat, mutta näissä korteissa niitä ei ole ollenkaan. Niissä on muistoja, jollakin tavalla henkilökohtaisuutta, museonjohtaja Katriina Pietilä-Juntura kuvailee.

Oinosen taidemuseon kokoelmista näyttelyyn valitsemat teokset varioivat postikorttien teemaa – unohtuneita paikkoja ja ihmisiä. Näyttely aloittaa Aineen taidemuseon Tornio 400 vuotta -sarjan, jossa esitellään Torniota ja torniolaisia kuvataiteen keinoin. Tornion kaupunki täyttää 400 vuotta vuonna 2021.

Postikortteja unohtuneesta kaupungista -näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 29.11. klo 13–16 Aineen taidemuseolle ominaiseen omaperäiseen tapaan, kun museolla järjestetään postikorttitapahtuma Kirjoita postikorttiin. Tapahtuman aikana museoon voi pistäytyä kirjoittamaan postikorttiterveiset. Mukaan tarvitaan vain osoitteet, postikortit ja -merkit tarjoaa Aineen taidemuseo. Taiteilija Hanna Oinonen on paikalla, ja luvassa on myös avajaismusiikkia ja pientä tarjoilua.

Hanna Oinonen on Torniossa syntynyt (1971) kuvataiteilija, hän asuu ja työskentelee Tampereella. Oinonen on opiskellut mm. Kankaanpään taidekoulussa, Lahden taideinstituutissa ja Varsovan kuvataideakatemiassa. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2000 lähtien. Oinonen on Suomen taidegraafikkojen sekä Tampereen ja Helsingin Taiteilijaseurojen jäsen.

Lue lisää

Sivun alkuun