Koronarokotukset alkavat Torniossa viikolla 2, ensin vuorossa vuodeosaston ja koronanäytteenoton henkilökunta

Koronarokotukset alkavat Torniossa viikolla 2, ensin vuorossa vuodeosaston ja koronanäytteenoton henkilökunta

Torniossa sosiaali- ja terveyspalvelujen vuodeosaston ja koronanäytteenoton henkilökunnan rokotukset alkavat tiistaina 12. tammikuuta. THL:n priorisoiman sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilökunnan rokotusten jälkeen aloitetaan hoivakotien iäkkäiden asukkaiden sekä henkilökunnan rokottaminen. Muiden riskiryhmien rokottamisesta tiedotetaan erikseen.

– Rokotteita tulee toistaiseksi vähän ja hitaasti. Muiden riskiryhmien rokotukset eivät varmaankaan ala vielä tammikuussa, mutta asiasta tiedotetaan heti, kun se on mahdollista, kertoo Tornion vt. johtava lääkäri Jukka Ronkainen.

Suomen koronarokotestrategian mukaan ensimmäisenä rokotusta tarjotaan niille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 -potilaita ja niille, jotka työskentelevät hoitokodeissa. Heidän rokotuksensa voidaan pääosin toteuttaa tammi-helmikuussa 2021. Sen jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen.

Pyydämme torniolaisia odottamaan lisätietoja rokotusvuoroista ja -aikatauluista rauhassa ja välttämään turhia yhteydenottoja neuvolaan.

Mehiläinen Länsi-Pohjassa rokottaminen on jo aloitettu

Mehiläinen Länsi-Pohja on aloittanut sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset maanantaina 4. tammikuuta yhteistyössä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kanssa.

– Aloitamme rokotukset teho-osaston, päivystyksen ja infektio-osaston henkilökunnasta sekä sairaalan etupäivystäjistä, ja samaan aikaan aloitetaan myös Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja Nordlabin henkilöstön rokotukset, kertoo Mehiläinen Länsi-Pohjan lääketieteellinen johtaja Paavo Uusimaa maanantaina julkaistussa tiedotteessa.

Mehiläinen Länsi-Pohja on Mehiläisen ja Kemin, Tornion, Keminmaan sekä Simon kunnan yhteisyritys, joka tuottaa keskeiset Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut sekä perusterveydenhuollon palvelut alueen asukkaille.

Lue lisää

Rokotteet ja koronavirus – kansalaisen tietopaketti

Sivun alkuun