Krannikatu avoinna molempiin suuntiin maanantaista 13. syyskuuta alkaen

Krannikatu avoinna molempiin suuntiin maanantaista 13. syyskuuta alkaen

Krannikatu on avoinna myös Ruotsiin suuntautuvalle liikenteelle maanantaista 13. syyskuuta alkaen. Tornion kaupunginhallitus päätti kadun avaamisesta perjantaina 10. syyskuuta.

Krannikadun toinen kaista oli väliaikaisesti suljettuna tieliikennelain § 187 nojalla rajanylityspaikalla työskentelevien koronanäytteenottajien sekä virka-apua Tornion kaupungille antavien rajavartijoiden työturvallisuuden takaamiseksi. Koronatestauspiste Krannikadulla on nyt suljettu.

Tartuntatautilain väliaikaiset pykälät 16 a–g, 87 a ja 89 a ovat voimassa 15.10.2021 asti, ja terveystoimet rajanylityspaikoilla jatkuvat siis tartuntatautilain nojalla.

Ruotsista saapuva liikenne ohjataan rajanylityspaikalla Torniossa pakolliseen koronavirustestiin, sillä Ruotsi lukeutuu riskimaihin eli maihin, joiden koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25/100 000 asukasta kahden viikon aikana. Tästä poikkeuksena ovat Haaparannan, Kiirunan, Pajalan ja Övertorneån kunnista saapuvat matkustajat.

Lisäksi voimassa on muutamia muita poikkeuksia. Esimerkiksi jos riskimaasta saapuvalla matkustajalla on esittää toditus negatiivisesta tuloksesta koronavirustestissä, koronarokotustodistus tai todistus jo sairastetusta koronataudista, koronavirustestiin ei tarvitse osallistua.

Rajavartiosto jatkaa virka-avun antamista Tornion kaupungille kaikilla rajanylityspaikoilla.

Sivun alkuun