Massatestauspiste Torniossa ei ole tarkoitettu Ruotsin-kävijöiden testaamiseen

Massatestauspiste Torniossa ei ole tarkoitettu Ruotsin-kävijöiden testaamiseen

Torniossa Suomen ja Ruotsin välisellä rajanylityspaikalla sijaitseva koronan massatestauspiste on tarkoitettu ainoastaan Suomeen suuntautuvalle paluuliikenteelle.

Samassa yhteydessä sijaitseva, ajanvarauksella toimiva koronanäytteenotto puolestaan on tarkoitettu ainoastaan sellaisille torniolaisille, joilla on koronatartuntaan viittavia oireita tai joiden kohdalla on syytä epäillä altistumista koronavirukselle. Ns. ajanvarauskontissa palvellaan viikonloppuisin myös muita Länsi-Pohjan kuntien asukkaita.

Kumpaakaan testauspistettä Torniossa ei ole tarkoitettu Ruotsiin suuntautuvan työmatka- tai muun menoliikenteen testaamiseen.

Tornion kaupunki on saanut paljon kyselyjä testauskäytäntöihin liittyen, sillä Ruotsiin matkustamisen edellytykset kiristyvät viikonvaihteessa.

Ruotsi alkaa lauantaista 6. helmikuuta alkaen vaatia enintään 48 tuntia vanhaa negatiivista koronatestitulosta maahan saapuvilta ulkomaalaisilta. Säännöllisessä työmatkaliikenteessä riittää enintään seitsemän päivää vanha testitulos.

Ruotsissa työssä käyviä ohjeistetaan sopimaan koronatestissä käymisestä oman työnantajansa kanssa.

Tarvittaessa koronatestausta tarjoavat yksityisen sektorin palveluntuottajat.

Sivun alkuun