Museomestari Mikko Saarenpäälle Suomen museoliiton mitali

Museomestari Mikko Saarenpäälle Suomen museoliiton mitali

Suomen museoliiton hallitus on myöntänyt Kauko Räsäsen suunnitteleman mitalin Aineen taidemuseon ja Tornionlaakson museon museomestari Mikko Saarenpäälle. Mitali myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta museoalalla. Mitalit julkistettiin Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä Maarianhaminassa 19.5.2022.

Mitali nro 452 perustelut:

Suomen museoliiton mitali rasiassaan
Mikko Saarenpäälle myönnetty Suomen museoliiton mitali. Kuva Elina Saarenpää.

Museomestari Mikko Saarenpää on toiminut sekä Aineen taidemuseossa että Tornionlaakson museossa vuodesta 1985 alkaen. Hänen tehtäviinsä kuuluu molempien museoiden kokoelman hoito ja esillepano. Saarenpää on tehnyt pitkäjänteistä ja omistautunutta työtä luomalla Tornioon kummankin museon kokoelmanhoidon puitteet ja käytännöt omaan käytännölliseen tapaansa.

Saarenpään taito ja näkemys näyttelynrakentamisessa on ainutlaatuinen ja kumpaankin museoon hän on tehnyt useita mieleenpainuvia näyttelyelementtejä. Saarenpään työskentelytapa on luova ja kekseliäs. Hän on kehittänyt lukuisia innovaatioita ja keksintöjä helpottamaan arkista museotyötä. Mikko Saarenpäätä arvostavat sekä työtoverit, museovieraat, taiteilijat että Tornion kaupunki. Lisäksi hänen kädentaitojensa maine on kiirinyt myös yli kuntarajojen.

Sivun alkuun