Etusivu » Ajankohtaista » Opiskelijat voivat uida Tornion uimahallissa ilmaiseksi arkipäivisin

Opiskelijat voivat uida Tornion ui­ma­hal­lis­sa ilmaiseksi ar­ki­päi­vi­sin

Tornion uimahalli

Hei toisen asteen opiskelija! Tiesithän, että tarjoamme maksuttoman uinnin Tornion uimahallissa arkipäivisin klo 12–16. Opiskelijakortti on esitettävä uimahallin kassalla.

Opiskelijoiden ilmaiset uinnit otettiin Tornion uimahallissa kokeilumielessä käyttöön vuonna 2020. Kokeilun tavoitteena oli tarkastella, edistäisikö ilmainen uintimahdollisuus opiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia, ja toimisiko järjestely sekä opiskelijoiden että uimahallin osalta. Lisäksi tavoitteena oli tukea syrjäytymisvaarassa olevia nuoria liikunnan avulla. Samanlainen kokeilujakso järjestettiin samaan aikaan myös Kemissä.

Kokeilun taustalla olivat vuosina 2017–2019 toteutetun Liikkuva opiskelu -hankkeen tulokset. Niiden mukaan vain 14 prosenttia toisen asteen opiskelijoista täytti ikäryhmänsä liikuntasuosituksen. Kuitenkin 75 prosenttia opiskelijoista halusi liikkua enemmän ja suhtautuminen liikkumiseen oli yleisesti myönteistä. Opiskelijoiden mukaan yksi keskeisimmistä opiskelupäivään liikettä lisäävistä asioista oli mahdollisuus käyttää liikuntatiloja.

Koronarajoitukset häiritsivät kokeilua vuosina 2020–2021, ja syksyllä 2022 käytäntöä päätettiinkin jatkaa toistaiseksi. Etua voivat hyödyntää Torniossa niin Tornion yhteislyseon lukion, Lappian, Peräpohjolan Opiston kuin Luovin opiskelijat.

Tervetuloa uimaan!

Lue lisää