Rakas torniolainen, osallistu sinäkin Kirje vanhukselle -tempaukseen

Rakas torniolainen, osallistu sinäkin Kirje vanhukselle -tempaukseen

Rakas torniolainen!

Tornion kulttuuritoimi ja vanhuspalvelut järjestivät viime vuonna ensimmäistä kertaa Kirje vanhukselle -tempauksen valtakunnallisella vanhustenviikolla. Tuolloin kaikki vanhusten hoitolaitosten ja kotihoidon piiriin kuuluvat yli 600 vanhusta saivat kirjeen torniolaisilta lapsilta, nuorilta ja aikuisilta. Suurin osa kirjeistä tuli koulujemme oppilailta, jotka kirjoittivat kauniita kirjeitä ja piirsivät upeita kuvia vanhuksille. Myös useat kaupunkilaiset lähtivät mukaan kirjeiden kirjoittamiseen!

Kirjeet toivat suunnattomasti iloa vastaanottajilleen. Ne koskettivat yksinäisiä vanhuksia niin suuresti, että osa heistä liikuttui onnen kyyneliin kirjeitä lukiessaan. Myös koulujen oppilaat olivat innoissaan kirjeiden kirjoittamisesta, ja olivat samalla kirjoittaneet myös omille isovanhemmilleen kirjeitä.

Tempaus toi niin paljon iloa kaikille siihen osallistuneille ja etenkin kirjeitä saaneille vanhuksille, että eiköhän tehdä se uudelleen!

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 6.–13. lokakuuta. Viikon teemana on ”Varaudu vanhuuteen”.

Myös sinä voit ilahduttaa torniolaisia vanhuksia kirjoittamalla kirjeen, jossa voit kertoa vaikkapa omista mieleenpainuvista muistoistasi omien vanhempiesi tai isovanhempiesi kanssa, muistella lapsuusaikaasi tai vaikka kertoa siitä, millaiset asiat tuottavat sinulle iloa.

Kirje voi olla ihan lyhyt, tai voihan se olla pitkäkin, kuitenkin enintään yhden arkin mittainen. Kirje voi sisältää myös piirroksia. Kirjoitathan kirjeesi loppuun myös terveisesi vanhukselle sekä oman etunimesi ja mahdollisesti myös ikäsi.

Sinun ei tarvitse sulkea kirjettä kuoreen. Riittää kun palautat kirjeesi kaupungintalon ala-aulan asiakaspalvelupiste Kompassiin syyskuun 30. päivään mennessä. Me toimitamme kirjeet edelleen vastaanottajille.

Kiitos, kun osallistut!

Rakkain terveisin,

Tornion kulttuuritoimisto
Tornion vanhuspalvelut

 

 

Sivun alkuun