Ota kantaa Tornion kaupungin osallisuusmalliin – tavoitteena luoda toimiva osallistumisen työkalupakki kaikille torniolaisille

Ota kantaa Tornion kaupungin osallisuusmalliin – tavoitteena luoda toimiva osallistumisen työkalupakki kaikille torniolaisille

Luonnos Tornion kaupungin osallisuusmalliksi on julkaistu Ota kantaa -palvelussa. Luonnos on kommentoitavissa sunnuntaihin 16. toukokuuta asti.

Osallisuusmalli kokoaa yhteen ne periaatteet ja käytännön keinot, joilla torniolaiset voivat osallistua ja vaikuttaa kotikaupunkinsa asioihin. Samalla malli ohjaa kaupungin tekemää, asukkaidensa osallisuutta vahvistavaa työtä. Tavoitteena on, että malli elää arjen palveluissa ja niiden kehittämisessä yhä paremmiksi.

Kun osallisuusmalli on valmis, julkaisemme sen käsikirjana Tornion kaupungin verkkosivuilla, jolla tehostamme jatkossa myös kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia tukevaa viestintää. Tarkoituksena on nostaa Osallistu ja vaikuta -verkkosivulla entistä paremmin esiin kuntalaisten elämään vaikuttavia asioita sekä niiden valmisteluun ja päätöksentekoon liittyvää tietoa. Tavoitteena on myös, että kuntalaiset voisivat jatkossa osallistua palvelujen kehittämiseen verkkosivun kautta.

Osallisuusmallin taustalla vaikuttaa Tornion kaupunkistrategia, jossa on tavoitteena vahvistaa torniolaisten yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta sekä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Ota kantaa -palvelussa voi paitsi kommentoida luonnosta myös ehdottaa sille nimeä. Vastaajat voivat halutessaan myös osallistua Tornion 400-vuotisjuhlavuoden tuotteiden arvontaan jättämällä yhteystietonsa kyselylomakkeen viimeiselle sivulle.

Osallistuminen on yhdessä tekemistä – tehdään yhdessä torniolaisesta osallistumisesta elävää ja rohkeasti omanlaista!

Lisätietoja
Hyvinvointisuunnittelija Jaana Sahi, p. 040 652 6991, jaana.sahi@tornio.fi

Lue lisää

Tutustu Tornion kaupungin osallisuusmallin luonnokseen

Sivun alkuun