Perhevapaalta työelämään -valmennus sujuvoittaa paluuta työelämään

Perhevapaalta työelämään -valmennus sujuvoittaa paluuta työelämään

Toimitusjohtaja Katja Jaako-Körkkö Lappia-Koulutus Oy:stä ja Uudenmaan ELY-keskuksesta Saija Salento ja Toni Ruokonen keskustelivat Tornion valmennuksen toteutuksesta.

Lappia-Koulutus Oy on aloittanut yhteistyössä Tornion kaupungin kanssa ensimmäisen Muutosvalmennuksen perhevapaalaisille torniolaisille. Valtakunnallista Perhevapaalta työhön –hanketta koordinoi Uudenmaan ELY-keskus. Valmennus toteutetaan kymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Lapissa valmennus on käynnistynyt Tornion lisäksi Kittilässä ja Rovaniemellä.

Sosiaali- ja terveys- sekä työ- ja elinkeinoministeriöiden rahoittaman Perhevapaalta työhön -hankkeen tavoitteena on tukea perhevapaalla olevien joustavaa siirtymistä työelämään tai koulutukseen heille räätälöityjen palvelujen avulla. Perhevapaalaisille ei ole aiemmin ollut juuri heidän tilanteeseensa sopivaa työelämäpalvelua ja hankkeen palvelut paikkaavat juuri tätä puutetta.

Valmennus on tarkoitettu kaikille Torniossa asuville perhevapaalaisille ja työttömille työnhakijoille (isille ja äideille), jotka hoitavat lapsia kotona.

– Osallistujien kokemukset valmennuksesta ovat olleet hyvin positiivisia. Se on koettu loistavaksi mahdollisuudeksi päästä käsittelemään työelämään liittyviä epävarmuuksia ja keskustelemaan omasta tilanteestaan ammattilaisten tuella. Ryhmävalmennukset ovat tarjonneet osallistujille tärkeää vertaistukea. Osallistujat ovat huomanneet, etteivät ole yksin omien ongelmiensa kanssa ja käydyt keskustelut ovat voimaannuttaneet osallistujia, kertovat projektipäällikkö Saija Salento ja projektisuunnittelija Toni Ruokonen Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Valmennukseen ajaksi osallistujille järjestetty lastenhoito

Tornion kaupungin varhaiskasvatuspalvelut järjestää osallistujille lastenhoidon valmennuspaikan tilojen yhteyteen. Hoitajina ovat varhaiskasvatuksen ammattilaiset.

Valmennus ja lastenhoito ovat osallistujille maksuttomia ja valmennukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Läsnäolopakkoa kaikille valmennuskerroille ei ole. Esimerkiksi lapsen sairastuessa voi rauhassa jäädä kotiin ja jatkaa palvelua, kun se on mahdollista.

Muutosvalmennukseen haku käynnissä

Torniossa tavoitteena on käynnistää vielä toinen valmennusryhmä maaliskuun lopulla. Hae valmennukseen osoitteessa www.perhevapaaltatyohon.fi/Tornio → Palvelu → Ilmoittaudu palveluun. Täytä ilmoittautumislomake huolellisesti ja sinuun otetaan yhteyttä.

Uusi ryhmä käynnistyy, kun ilmoittautuneita on 6–10. Valmennuksen kokonaiskesto on noin kolme kuukautta ja tapaamisia 1–2 kertaa viikossa. Osallistujilla tulee olla riittävä suomen tai ruotsin kielitaito.

Valmennuksen toteuttaa Lappia-Koulutus Oy yhteistyössä kumppaneidensa Business Tornion (ent. Team Botnia Oy), Tornion työvoimalasäätiön ja Lappian kanssa. Valmennukseen kuuluu henkilökohtaisen suunnitelman laatiminen sekä yksilö- ja ryhmävalmennusta.

Lisätietoja

Lappia-Koulutus Oy, koulutuskoordinaattori Mirva Petäjämaa, puh. 040 705 3184, mirva.petajamaa@lappia.fi

Kuva ja teksti: Lappia

Sivun alkuun