PIOT poikkitaiteellinen valofestivaali järjestetään Torniossa 10.-11.11.2023

PIOT poikkitaiteellinen valofestivaali järjestetään Torniossa 10.-11.11.2023

Tornion 400-vuotisjuhlavuonna, vuonna 2021, pilotoitu PIOT poikkitaiteellinen valofestivaali otettiin ilolla ja suurella suosiolla vastaan. Tapahtuma on päätetty järjestää uudelleen tänä vuonna 10.-11.marraskuuta. PIOT on biennaalisti eli joka toinen vuosi järjestettävä valofestivaali, joka yhdistelee valoteosten ja kohdevalaisujen lisäksi eri taiteenlajeja. PIOTin ajatuksena on näyttää ja nähdä kaupunki uudessa valossa. Tapahtuma pitää sisällään koettavia kokemuksia ja näkyviä teoksia, jotka vievät osallistujansa arjen yläpuolelle. Kaikessa sisällössä kantavana teemana on valo ja sen eri muodot.

Tapahtumakonsepti koostuu pysyvistä valoteoksista, jotka luovat kaupunkitilaan pysyvää ilmettä, väliaikaisista teoksista, jotka juhlistavat valotapahtumaa marraskuussa sekä poikkitaiteellisista sisällöistä itse tapahtuman aikana. Tapahtuma antaa loistavan ja valovoimaisen estradin valotaiteen lisäksi myös muille taiteen lajeille. Eri taiteenlajien ”törmäyttäminen” on yksi tapahtuman tavoitteista.

PIOTin oheistapahtumien järjestämiseen osallistui ensimmäisenä järjestämisvuonna reilu parikymmentä eri tahoa, yrityksiä, oppilaitoksia ja yhdistyksiä. Torniossa nähtiin muiden järjestämänä muun muassa valokulkue, eri kohteiden ja näyteikkunoiden valaisuja, konsertteja ja muuta ohjelmaa. Tornio toivoo vähintään yhtä innostunutta osallistumista myös tänä vuonna! Torniosta löytyy halua ja tahtoa järjestää iloinen, kaikille avoin valon tapahtuma ja tuoda elämää vuoden pimeimpään ajankohtaan.

 Ohjelmahaku festivaaleille on käynnistynyt

PIOT poikkitaiteellinen valofestivaali kutsuu luovan kentän toimijoita ja valotaiteilijoita tarjoamaan ehdotuksensa vuoden 2023 päätapahtumaan. Mukaan ovat tervetulleita niin valoteokset kuin performanssitkin. Kutsumme teitä suunnittelemaan ja ehdottamaan näitä valoelämyksiä meille! Festivaali haluaa nostaa erityisesti pohjoista osaamista, mutta tuo alueelle myös kansallista ja mahdollisuuksien mukaan myös kansainvälistä valotaiteen osaamista.

Lisätietoja ohjelmahausta sivuilta www.piot.fi

 

Lisätietoja
Tornion kaupunki
Kulttuuritoimisto
Merja Stenberg, tapahtumatuottaja
040 706 6637, merja.stenberg@tornio.fi

 

kuva Joni Lammela

Sivun alkuun