Psykiatrialle ja riippuvuuksien hoitoon voi nyt ottaa yhteyttä sähköisesti

Psykiatrialle ja riippuvuuksien hoitoon voi nyt ottaa yhteyttä sähköisesti

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin psykiatrialla ja riippuvuuksien hoidossa on otettu käyttöön sähköinen yhteydenottopyyntölomake.

Sähköistä yhteydenottopyyntöä voi käyttää kuka tahansa, joka on huolestunut omasta tai läheisensä mielenterveydestä tai esimerkiksi päihteidenkäytöstä. Työntekijä ottaa yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Palvelu on käytettävissä Lapin virtuaalisessa sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksessa eli Virtussa.

Asiakas voi ottaa yhteyttä paikasta ja kellonajasta riippumatta, vuorokauden ympäri. Asiakkaan tilannetta voi helpottaa se, että hän voi jättää viestin, vaikka yhteydenottopyyntöön ei voitaisikaan vastata reaaliaikaisesti.

Kiireellisessä avun tarpeessa on kuitenkin otettava yhteyttä psykiatrian päivystävään sairaanhoitajaan, numeroon 040 774 3891.

Lähes kynnyksetön palvelu

Sähköinen yhteydenottopyyntö on matalan kynnyksen palvelu. Yhteydenottopyynnön voi tehdä ilman tunnistautumista, eikä sen käyttämiseen siis tarvitse pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Yhteydenottopyynnön voi jättää omalla nimellä tai vaikkapa nimimerkillä. Puhelinnumero on kuitenkin tärkeä tieto, jotta työntekijät voivat ottaa yhteyttä pyynnön jättäjään.

Sähköinen yhteydenottopyyntö on käytössä aikuispsykiatrian palveluissa, lasten ja nuoriso psykiatrialla sekä riippuvuuspalveluissa. Palvelu on käytettävissä Tornion, Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan ja Ylitornion kuntalaisille.

Sähköinen yhteydenottopyyntö on osa Virtu-palveluja. Virtu on Lapin virtuaalinen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus, jonka kautta voi löytää ja käyttää sähköisiä sosiaali- ja terveyspalveluita. Palvelun tuottajina ovat Lapin kunnat, LPSHP ja LSHP, Kolpene, yritykset, järjestöt sekä Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Poske.

Lisätietoja antaa ylihoitaja Tiina Puotiniemi, p. 040 171 3975.

Sivun alkuun