Rajakartano sulkeutuu remontin ajaksi – Aineen taidemuseon ja kirjaston toiminta väistötiloihin

Rajakartano sulkeutuu remontin ajaksi – Aineen taidemuseon ja kirjaston toiminta väistötiloihin

Aineen taidemuseo ja Tornion kirjasto toimivat tänä vuonna poikkeusjärjestelyin Rajakartanon remontin vuoksi. Museo on viimeistä päivää avoinna yleisölle sunnuntaina 30. tammikuuta, kirjasto puolestaan jo lauantaina 29. tammikuuta. Tämän jälkeen Rajakartanon väki muuttaa väistötiloihin Sähkötaloon (os. Urheilukatu 4) loppuvuoden ajaksi.

Aineen taidemuseon toiminta aktiivista myös remonttivuoden ajan

Aineen taidemuseon näyttely- ja taidekasvatustoiminta jatkuu aktiivisena väliaikaisissa tiloissa eri puolilla kaupunkia. Luvassa on myös uusia mielenkiintoisia yhteistyöprojekteja.

Toukokuun 11. päivä Alatornion kirkossa järjestetään Struve-tapahtuma, jossa on hieno mahdollisuus nähdä yksi museon vanhoista taideaarteista. Kirkkoon tulee esille Aineen Kuvataidesäätiön kokoelmaan kuuluva Werner Holmbergin maalaus Tornio keskiyön auringossa (1849).

Tornio-viikolla torstaina 12.5. avautuu Väylän väki -kokoelmanäyttely Rajalla på Gränsen -kauppakeskuksen tiloissa. Galleria Kortteerin laaja näyttely esittelee taidetta ja tekijöitä Tornionjokilaaksosta heinäkuun loppuun saakka.

Loppukesästä pääsee vauhtiin Työrauhaa-hanke, joka toteutetaan yhteistyössä Yhdenvertainen kulttuuri ry:n kanssa. Näyttely- ja residenssihankkeen tavoitteena on vähentää kulttuurialan syrjiviä käytäntöjä ja löytää kokeilevia ratkaisuja vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden työskentelyyn.

Syksyllä Aineen taidemuseo jatkaa yhteistyötä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa Struven aikamatkassa -hankkeessa sekä uudistaa loppuvuodesta Tornion kaupungintalon kokoelmanäyttelyn.

Kirjasto avataan väistötiloissa Sähkötalossa maaliskuun aikana

Vaikka kirjasto sulkee ovensa remontin vuoksi jo lauantaina 29. tammikuuta, on lehtisali avoinna arkisin klo 8-15 aina torstaihin 24. helmikuuta asti. Asiakkaiden käytössä on lehtien lisäksi tietokone, tulostin ja kopiokone. Muita palveluja kirjastossa ei kuitenkaan ole tammi-helmikuun vaihteen jälkeen saatavilla eikä myöskään palautuksia oteta vastaan. Kirjastosta ennen muuttoa lainatun aineiston eräpäivä on automaattisesti 21. huhtikuuta.

Kirjasto avautuu väistötiloissa Sähkötalossa arviolta maaliskuun aikana, sillä aineiston pakkaamiseen, siirtämisen, purkamiseen ja hyllyttämiseen on varattava riittävästi aikaa. Avaamisesta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Kirjasto tulee tarjoamaan väistötiloissa normaalia suppeamman kokoelman kirjoja, cd-levyjä, Celia-aineistoa ja elokuvia. Lehtisali tulee asiakkaiden käyttöön kirjaston aukioloaikana. Asiakkaiden käyttöön tulee myös vähintään yksi tietokone, jossa on skanneri ja tulostusmahdollisuus.

Varauksia voi tehdä, mutta noutokirjastoksi ei voi nyt valita Tornion kirjastoa tai kirjastoautoa. Noutopisteeksi voi valita Kemin tai Keminmaan kirjaston, jos on valmis noutamaan varauksia niistä. Varauksia kannattaa alkaa tehdä vasta, kun kirjasto on avannut tilat Sähkötalossa.

Sivun alkuun