Ruotsi jatkaa sisärajavalvontaa, Ruotsiin matkustavien hyvä varautua todistamaan oma henkilöllisyys

Ruotsi jatkaa sisärajavalvontaa, Ruotsiin matkustavien hyvä varautua todistamaan oma henkilöllisyys

Ruotsissa on väliaikaisesti käytössä sisärajavalvonta. Ruotsin hallitus päätti asiasta 6. toukokuuta 2022. Sisärajavalvontaa jatketaan 11. marraskuuta asti.

Ruotsin hallituksen julkaiseman tiedotteen mukaan päätös perustuu arvioon kasvaneesta terrorismin uhasta sen lähialueilla vallitsevan, vaikean tilanteen vuoksi. Sisärajavalvonnan tarkoituksena on muun muassa ehkäistä mahdollisia terroritekoja. Schengen-alueelle saapuu nyt paljon ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan jää saapumismaahansa vaan jatkavat matkaansa melko vapaasti edelleen muihin Schengen-maihin, Ruotsin hallitus perustelee.

Sisärajavalvontaa tekee Ruotsin poliisi, joka päättää, miten ja missä sisärajavalvontaa käytännössä tehdään. Jos valvontaa tehdään Tornion ja Haaparannan välisillä rajanylityspaikoilla, on se pistokoeluontoista. Ruotsiin matkustavilla on kuitenkin hyvä olla mukanaan henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai muu virallinen henkilöllisyystodistus).

Schengen-maista myös Saksa, Itävalta, Norja ja Tanska ovat ottaneet käyttöön sisärajatarkastuksia samasta syystä kuin Ruotsi.

Lue lisää

Kuva: Ruotsi aikoo jatkaa sisärajavalvontaa marraskuun alkuun asti. Kuvassa toukokuulta 2020 sisärajavalvonta on käynnissä Suomen rajoilla (arkistokuva).

Sivun alkuun