Ruotsin, Suomen, Norjan, USA:n ja Iso-Britannian puolustusvoimien suurharjoitus rajalla maaliskuussa

Ruotsin, Suomen, Norjan, USA:n ja Iso-Britannian puolustusvoimien suurharjoitus rajalla maaliskuussa

Kuva: Anders Sjödén/Försvarsmakten

Ruotsin puolustusvoimat järjestää maaliskuussa suuren Northern Wind -harjoituksen Suomen ja Ruotsin rajan tuntumassa. Harjoitusalue rajautuu idässä Haaparantaan, lännessä Bodeniin. Idässä harjoitus levittäytyy osittain myös Suomen puolelle Tornion ja Karungin väliselle alueelle lähellä valtakunnanrajaa. Harjoitus järjestetään 18.–27. maaliskuuta.

Harjoitukseen osallistuu noin 10 000 sotilasta viidestä eri maasta, heistä suurin osa, noin 7 000 sotilasta, yhteistyökumppanimaista Suomesta, Norjasta, USA:sta ja Iso-Britanniasta.

Harjoituksen aikana niin teillä kuin maastossa liikkuu paljon sotilaita ja ajoneuvoja. Liikennettä on myös useina päivinä ennen ja jälkeen varsinaisen harjoitusajankohdan.

Tiedotustilaisuus Haaparannalla tiistaina 5.2.

Koska harjoitus levittäytyy laajasti siviilialueille, järjestää Ruotsin puolustusvoimat asiasta tiedotustilaisuuden alueen asukkaille. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä tilaisuudessa.

Tiedotustilaisuus järjestetään tiistaina 5. helmikuuta klo 19 Suomen aikaa Haaparannan kaupungintalolla, Sandskär-salissa.

Sellaisiin maanomistajiin, joita harjoitus erityisesti koskettaa, on jo otettu yhteyttä eikä tiedostustilaisuudessa käsitellä maankäyttökysymyksiä.

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostiosoitteeseen info-i19@mil.se. Kysymyksiin vastataan arkisin.

Harjoituksiin liittyvää lisätietoa, esimerkiksi harjoitusalueen kartta, on ruotsiksi verkossa osoitteessa www.forsvarsmakten.se/nw19.

Sivun alkuun