Suomen Museoliitto myönsi museomestari Mikko Saarenpäälle kultaisen ansiomerkin

Suomen Museoliitto myönsi museomestari Mikko Saarenpäälle kultaisen ansiomerkin

Suomen Museoliitto on myöntänyt Mikko Saarenpäälle kultaisen ansiomerkin pitkästä urastaan sekä Aineen taidemuseon että Tornionlaakson museon museomestarina.

Ansiomerkin saapui luovuttamaan Tornionlaakson museon entinen johtaja Minna Heljälä. Sekä Heljälä että museoiden nykyiset johtajat Titta Kallio-Seppä ja Virpi Kanniainen kiittivät Mikkoa monin sanoin. Museoissa ollaan hyvin kiitollisia luottotekijästä, joka haluaa kehittää museotyötä ja on aina valmis auttamaan muita. Paikalla tilaisuudessa olivat myös Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala, sivistystoimenjohtaja Tarja Konola-Jokinen, Aineen Kuvataidesäätiön puheenjohtaja Kristiina Aine sekä koko joukko Mikon työtovereita molemmista museoista.

Mikko Saarenpää on ollut keskeisessä roolissa Tornion museotoiminnan perustamisessa sekä kehityksessä yli kolmella vuosikymmenellä. Saarenpään taito ja näkemys näyttelynrakentamisessa on ainutlaatuinen ja kumpaankin museoon hän on tehnyt useita mieleenpainuvia näyttelyelementtejä, kuten mm. Tornionlaakson uudistetun peruskokoelman 1:1 navetan. Aineen taidemuseossa hän kehystänyt merkittävän osan kokoelmataideteoksia ja useimmat kehykset ovat valmistuneet puutavarasta lähtien.

Vasemmalta lähtien Tornionlaakson museon johtaja Titta Kallio-Seppä, Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala, Tornionlaakson museon entinen johtaja Minna Heljälä, museomestari Mikko Saarenpää, Aineen taidemuseon johtaja Virpi Kanniainen sekä sivistystoimenjohtaja Tarja Konola-Jokinen.
Sivun alkuun