Taideterveiset tavoittavat koronan eristämät torniolaiset postikorttien muodossa – tule mukaan tuottamaan iloa ja hyvää mieltä

Taideterveiset tavoittavat koronan eristämät torniolaiset postikorttien muodossa - tule mukaan tuottamaan iloa ja hyvää mieltä

Kaikki yli 70-vuotiaat torniolaiset saavat syksyllä taidetervehdyksen käsinkirjoitetun postikortin muodossa. Kortteja kirjoitetaan Aineen taidemuseon Café Aineessa lokakuun loppuun asti, ja tervehdykset postitetaan vastaanottajille marraskuun aikana. Aineen taidemuseo tarjoaa kortin ja kirjoitusvälineet sekä kupposen kahvia.

Käsinkirjoitetuin postikortein Aineen taidemuseo haluaa tavoittaa esimerkiksi koronapandemian aikana karanteenissa olleet ja verkon ulkopuolelle jäävät torniolaiset ikäihmiset. Taidemuseo toteuttaa tempauksen yhdessä Tornion kaupungin vanhuspalvelujen kanssa.

Tempauksen taustalla on Aineen taidemuseon Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saama avustus, joka on tarkoitettu toiminnan tukemiseen koronapandemian aiheutettua rajoituksia museon normaaliin toimintaan. Aineen taidemuseo käyttää avustuksen museopalvelujen kehittämiseen ja saatavuuden edistämiseen uudenlaisessa maailmantilanteessa.

– Jos museossa ei voi vierailla, taidekokoelmien esittämisen tapoja on ajateltava uudelleen. Tätä varten Aineen taidemuseo ottaa avustuksen tuella myös digiloikan ja kehittää verkkopalvelujaan, esimerkiksi virtuaalisia taidekasvatustehtäviä sekä kokoelmien esittelyä verkkonäyttelyiden muodossa, museosta kerrotaan.

Tule sinäkin tuottamaan hyvää mieltä ja kirjoittamaan postikortteja kanssamme!

Sivun alkuun