Talvihehku-tapahtuma laajenee rajan yli

Talvihehku-tapahtuma laajenee rajan yli

Tornio ja Haaparanta laajentavat yhteistyötä Talvihehku-tapahtuman osalta. Tapahtumaa on järjestetty Haaparannalla jo 1980-luvulta lähtien talven kulttuuripäivinä (Vinterglöd). Tornion ja Haaparannan yhteistyö alkoi mukaan kaksi vuotta sitten yhteisen Lumileikki-nimisen ulkoilmatapahtuman muodossa. Tänä vuonna koko tapahtuma suunnitellaan ja järjestetään rajakaupunkien yhteistyönä 26.-29.2. helmikuuta.

Kaupungit järjestävät yhdessä avajaistapahtuman keskiviikkona 26. helmikuuta klo 18.00 Victoriantorilla. Luvassa on lastenesityksiä ja lasten tuottamaa käsityötaidetta. Lisäksi kauppakeskuksessa järjestetään Mikin Vintin Harmony Sisters -lauluryhmän konsertti.

Perjantaina 28. helmikuuta FiftySixty afterwork-tapahtuma vie Haaparannan ja Tornion ravintoloihin, joissa on ohjelmassa monenlaista kulttuuria ja viihdettä.

Jo perinteeksi muodostunut Lumileikki-tapahtuma järjestetään Haaparannan rannalla lauantaina 29. helmikuuta. Luvassa on monenlaista talvista kivaa lapsiperheille, ohjelmassa on muun muassa kelkkarekikyyditystä, lumiukkojen stailausta, poniratsastusta, mäenlaskua ja luistelua.

Osallistu tapahtumien järjestämiseen

Torniossa ja Haaparannalla järjestettävä Talvihehku-tapahtuma esittelee kaupunkejamme talvikaudella, tarjoaa  monipuolista tekemistä niin sisä- kuin ulkotiloissa ja tuo esiin paikallista kulttuuria ja rajan erityisyyttä.

Tapahtuma on suunnattu pääasiassa paikallisväestölle, mutta sen toivotaan houkuttelevan myös alueella liikkuvia matkailijoita. Tarkoituksena onkin innostaa eri tahoja tuottamaan omia tapahtumia Talvihehku-tapahtuman alle.

Esimerkiksi Lappia järjestää Liikkuva Lappia -hankkeen puitteissa lumenveistokilpailun nuorille Greenlinella torstaina 27. helmikuuta, Haaparannan kirkko puolestaan järjestää irlantilaisen illan.

Omia tapahtumia voi ehdottaa mukaan 31. tammikuuta mennessä.

Lisätietoja:
Tapahtumatuottaja Merja Stenberg
merja.stenberg@tornio.fi
p. 040 706 6637

Sivun alkuun