Tankotanssin SM-kilpailut Tornioon syksyllä 2020, kisapaikkana Lappari

Tankotanssin SM-kilpailut Tornioon syksyllä 2020, kisapaikkana Lappari

Suomen Tankotanssiliitto ja Tornion kaupunki ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä liitto järjestää vuoden 2020 tankotanssin SM-kilpailut Torniossa 26.–27.syyskuuta 2020. Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ja Suomen Voimalajiliiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Torniossa perjantaina.

Tankotanssiliitto on järjestänyt tankotanssin SM-kilpailuja antidopingtoiminnan alaisena urheilulajina vuodesta 2016 alkaen ja nyt SM-tapahtuma on ensimmäistä kertaa pohjoisessa. Kilpailuun järjestetään kolme karsintakilpailua elo-syyskuun vaihteessa Tampereella, Raumalla ja Oulussa ja kunkin karsinnan parhaat eri sarjoista pääsevät taistelemaan mestaruuksista Tornioon.

– Torniolaiset ovat olleet hyvin aktiivisia lajin kehityksessä ja erityisesti junioripuolella täällä on ollut merkittävä kehitystä myös kilpailijamäärissä. Sen jälkeen, kun koimme millainen yhteisöllisyys lajin harrastajilla oli kevään SM-karsinnoissa Mind Boby Yoga -studiolla Torniossa, päätimme yrittää saada isommat kilpailut myös pohjoiseen. Kiitos Tornion kaupungin yhteistyön tämä idea toteutetaan 2020. Näytämme samalla mallia, että arvokilpailujen ei aina tarvitse olla ruuhka-Suomessa, sanoo liiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen.

Kilpailupaikkana Torniossa toimii Elämystehdas Lappari ja kilpailuun odotetaan viikonlopun aikana 60–80 kilpailijaa eri sarjoihin sekä satoja kannustajia. SM-tittelien lisäksi kilpailussa on myös avoin sarja, jossa on perinteisesti nähty kilpailijoita muista maista.

Lisätiedot

Timo Nousiainen
kaupunginjohtaja
p. 050 092 7111
timo.nousiainen@tornio.fi

Jyrki Rantanen
puheenjohtaja, Suomen Voimalajiliitto
p. 045 673 5769
jyrki@suomenvoimalajiliitto.fi

Voimalajiliitto on Suomen Olympiakomitean jäsen ja kansainvälinen edelläkävijä edustamiensa lajien antidopingtoiminnassa. Suomen Tankotanssiliitto on Voimalajiliiton aputoiminimi.
Sivun alkuun