Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustui Torniossa rajayhteistyöhön

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustui Torniossa rajayhteistyöhön

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustui Tornion vierailullaan keskiviikkona Tornion ja Haaparannan rajayhteistyöhön.

Niinistöä isännöivät Torniossa kaupunginjohtaja Jukka Kujala, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Ponkala, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Rainio, Haaparannan kunnanjohtaja Roger Danell sekä rajayhteistyön kehittäjä Hanna-Leena Ainonen.

Vierailu alkoi Victoriantorilla, jossa presidentti Niinistö seurueineen tutustui raja-alueeseen. Tämän jälkeen vierailu jatkui Tornion kaupungintalolla.

Keskusteluissa sivuttiin niin rajayhteistyötä, Kukkolankosken perinnekalastusta ja siltahanketta kuin kaupunkien yhteistä arkea. Korona-aika kaikkine rajoituksineen oli rajayhteisölle raskasta, mutta hankaluuksiin ei tässä yhteydessä kuitenkaan haluttu palata. Rajayhteistyössä katseet on jo suunnattu eteenpäin.

– Emme tehneet ongelmakertausta. Korona-aika on ollut ikävää aikaa ja haavoja syntyi, mutta eivätköhän ne ala jo parantua, myös presidentti Niinistö totesi.

Tapaamisen jälkeen Niinistö piti Tornion kaupungintalolla mediatilaisuuden, jonka pääteema oli presidentin Kemin-vierailuun liittyvä koulukiusaaminen. Mediatilaisuuden voi katsoa esimerkiksi Ylen sivuilta.

Sivun alkuun