Tervanpolttoa ja purjehdusta Putaan vuoropäiväkodissa

Tervanpolttoa ja purjehdusta Putaan vuoropäiväkodissa

400-vuotiaan Tornion syntymäpäiviä on juhlittu myös päiväkodeissa, ja Putaan vuoropäiväkoti omisti juhlinnalle peräti useamman viikon. Päiväkotiin rakennettiin lasten leikittäväksi Iisakki Mustaparran laiva, kievari, sauna ja laavu – sekä tietysti itse Tornionjoki. Sitä pitkin Mustaparta lähetti lapsille kerran viikossa jännittävää pullopostia. Vesiteitse kulkeneissa kirjeissä oli Mustaparran tarinan lisäksi kunkin viikon kertomukseen sopivia loruja, leikkejä ja lauluja.

Tätä päiväkotilaisten juhlatohinaa taltioitiin Wanhan Torneån Sanomiin. Kyseessä on 1800-luvun tyyliin tehty näköissanomalehti, josta löytyy komeita kuvia ja hauskoja selostuksia juhlaviikkojen vietosta, niin tervanpoltosta ja purjehduksesta kuin myös Mustaparran häistä. Wanhan Torneån Sanomat on luettavissa täältä.

Erityiskiitokset kuuluvat Mainostalo Teippari Oy:lle ja lasten huoltajille, jotka lahjoittivat rakennusmateriaalit, sekä Hannu Alatalolle, joka lahjoitti päiväkodille Hederyd Olofin kirjan Iisakki Mustaparta: Perämeren piraatti. Päiväkotiarjessa elänyt tarina Mustaparrasta luotiin Alatalon avustuksella kirjan pohjalta.

Sivun alkuun