The Meänland goes culture – kulttuurikierros etänä TornioHaaparannassa

The Meänland goes culture – kulttuurikierros etänä TornioHaaparannassa

Tornion ja Haaparannan kaupungit reagoivat yhdessä vallitsevaan virustilanteeseen ja järjestävät ihmisten iloksi virtuaalisen kulttuurimatkan rajan molemmin puolin. Paikallinen, suosittu meänkielinen reggae-bändi The Meänland kävi viime viikon lopulla musisoimassa rajakaupunkien eri nähtävyyksien äärellä. Käynnit taltioitiin videoille, jotka julkaistaan kaupunkien kanavissa muutaman viikon kuluessa. Videosarjan tarkoituksena on tuottaa iloa ja kulttuuria kotisohville sekä nostaa esille ja tietoisuuteen alueemme nähtävyyksiä, patsaita ja muistomerkkejä. Paikkoja, joita poikkeustilanteesta huolimatta voi iltalenkin yhteydessä käydä myös fyysisestikin tarkastelemassa. Tempauksen tarkoituksena on myös kannustaa muita tahoja ideoimaan ja järjestämään vastaavanlaisia tilaisuuksia ihmisten elämää ilostuttamaan tämmöisenä poikkeusaikana.

Rajakaupunkien kulttuuritoimet kehittelevät edelleen eri tapoja nauttia kulttuurista ja näin ollen myös tukea poikkeustilanteen vuoksi ahdingossa kamppailevaa kulttuurialaa.

 

The Meänland goes culture Torniossa: Tornion taistelun muistomerkki, Jääkäripatsas, Rajaleikki-patsas, Läpi Aikojen –teos, Vanha tuulimylly.

The Meänland goes culture Haaparannassa: Kauttakulun muistomerkki (Transit), Rautatiesillan suojelijaoravat, Unelma, halaus, rukous –kiviveistokset, Mia Greenin valokuvanäyttely, muistokävely-patsas hautausmaalla.

 

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Merja Stenberg

merja.stenberg@tornio.fi, 040-7066637

 

Kuva: Antti Mäki

Sivun alkuun