Toiminta päiväkodeissa ja kouluissa jatkuu normaalisti myös mahdollisesta sähköpulasta aiheutuvien sähkökatkojen aikana

Toiminta päiväkodeissa ja kouluissa jatkuu normaalisti myös mahdollisesta sähköpulasta aiheutuvien sähkökatkojen aikana

Talvella 2022-2023 Suomessa voi olla edessä tilanteita, joissa sähkönkulutus on suurempaa kuin sen tuotanto. Jos sähkönkulutus ylittää kotimaisen sähköntuotannon ja tuontisähkön määrän, syntyy sähköpula. Esimerkiksi monta päivää jatkuva, koko maahan ulottuva kova pakkanen voi aiheuttaa sen, että sähköstä tulee pulaa.

Sähköpulatilanteessa kantaverkkoyhtiö Fingrid voi joutua tekemään päätöksen alueellisista, hallituista sähkökatkoista, joiden avulla estetään koko sähköjärjestelmän kaatuminen. Tällaisissa tapauksissa sähkökatkoja kierrätetään kahden tunnin katkoina, kunnes sähköpulatilanne päättyy.

Sähköpulatilanteesta Suomessa viestivät työ- ja elinkeinoministeriö sekä Fingrid. Paikalliset jakeluverkkoyhtiöt viestivät kiertävistä sähkökatkoista edelleen omille asiakkailleen. Myös mediaa on syytä seurata aktiivisesti ja omatoimisesti.

Päiväkodeissa ja kouluissa on varauduttu sähkökatkoihin hyvin

Tornion kaupunki on varautunut kiertäviin sähkökatkoihin päiväkodeissa ja kouluissa, ja toiminta niissä jatkuu normaalisti myös sähkökatkojen aikana. Lasten ja nuorten turvallisuus päiväkodeissa ja kouluissa taataan kaikissa tilanteissa, ja ryhmien ja tilojen valvontaan kiinnitetään sähkökatkojen aikana erityistä huomiota.

Sähkökatkojen aikana henkilöstö sopeuttaa toimintaa tilanteeseen sopivaksi eikä esimerkiksi liikuntatunteja ei järjestetä.

Pyydämme mahdollisuuksien mukaan varaamaan lapselle reppuun vesipullon ja taskulampun niissä tilanteissa, joissa kiertävistä sähkökatkoista on ennakkotieto. Myös päiväkodeissa ja kouluissa on varattu riittävästi tarvikkeita sähkökatkojen varalle.

Sähkökatkon aikana:

  • Ruokailu järjestetään myös sähkökatkon aikana. Tilanteen vaatiessa lämmin ateria korvataan eväillä.
  • Koulupäivän päättyessä koulukuljetusten lähtöä valvotaan tehostetusti.
  • Tilat eivät ehdi jäähtyä enintään kaksi tuntia kestävien sähkökatkojen aikana.
Sivun alkuun