Toinen jalka haudassa -juhlaseminaari

Toinen jalka haudassa -juhlaseminaari

Tornionlaakson maakuntamuseo – Tornedalens museum ja Oulun yliopiston Kirkko, tila ja muisti –hanke järjestävät syksyllä hautausten arkeologiaan ja kirkkoon hautaamiseen liittyvän näyttelyn sekä juhlaseminaarin yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Hautausten arkeologiaa Torniossa

Seminaarissa käsitellään kirkkoihin, hautauksiin, hautaustapoihin ja kirkkohautaustapaan liittyviä tutkimuksia. Vanhoja aineistoja lähestytään uusin silmin ja uusien tutkimusten tuloksia esitellään monitieteisesti. Esiintyjät ovat kirkkoja ja hautauksia eri tavoin tutkineita henkilöitä, joilla kaikilla voidaan sanoa olleen tutkimusten eri vaiheissa ”toinen jalka haudassa”.

Tornionlaakson maakuntamuseolla avataan syyskuussa Anna – kirkkoon haudattu -näyttely. Näyttely kertoo hautaamisen perinteistä Tornionlaakson alueella 1300-luvulta 1900-luvulle arkeologisen ja kansatieteellisen aineiston pohjalta. Näyttelyn tuottavat yhdessä Tornionlaakson maakuntamuseo ja Kirkko, tila ja muisti –hanke. Seminaarin iltatilaisuudessa tutustutaan näyttelyyn.

Juhlaseminaari Museoviraston pääjohtajalle

Seminaari ja iltatilaisuus ovat samalla juhlaseminaari Museoviraston pääjohtajan pestissä työnsä päättävälle Juhani Kostetille.

Juhlaseminaari pidetään 14.9.2019 klo 9:30-17:00 Aineen taidemuseon auditoriossa (Torikatu 2) ja iltatilaisuus klo 18:00-20:00 Tornionlaakson maakuntamuseolla (Torikatu 4).
Juhlaseminaaria tukevat Eemil Aaltosen säätiö, Museovirasto ja Oulun yliopisto.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki kiinnostuneet!

Katso tästä seminaarikutsu sekä ohjelma ja ilmoittautuminen.

Lisätietoa Toinen jalka haudassa -seminaarista
Lisätietoa Kirkko, tila ja muisti -hankeesta

Tornionlaakson maakuntamuseo – Tornedalens museum

Sivun alkuun