Toritoiminta Torniossa herätetään horroksesta kahden hankkeen voimalla

Toritoiminta Torniossa herätetään horroksesta kahden hankkeen voimalla

Toritoiminta Torniossa heräilee eloon alkukesästä, kun Victoriantorilla aloitetaan toripäivät 12. toukokuuta. Toripäiviä järjestetään kesälauantaisin. Torikausi jatkuu sään salliessa syyskuun loppuun asti.

Vauhtia toritoimintaan puhaltavat kaksi hanketta, joiden avulla Tornion kaupunki parantaa Victoriantorin toimivuutta myyntialueena.

Torille hankitaan esimerkiksi myyntipöytiä ja pystytetään kaikille avoin siianpaistokota sekä perustetaan sähköinen varausjärjestelmä, jonka kautta voi varata paitsi myyntipaikkoja myös erilaisia ohjelmapalveluja. Torilla tullaan myös esittämään paikallishistoriaan kytkeytyviä pienoisnäytelmiä. Tuleville torimyyjille järjestetään hankkeiden aikana pienimuotoista koulutusta. Lisäksi laaditaan torikauppaa koskevat säännöt ja käsikirja.

Kaksivuotisten Victorian maalaistori- ja Victoriantorin investoinnit -hankkeiden kustannusarvio on yhteensä noin 100 000 euroa. Hankkeita tukee Leader Outokaira Tuottamhan ry.

Laadukas myyntialue torikaupan välttämättömyys

Torihankkeiden kautta Tornion kaupunki haluaa tarjota kylien pientuottajille pysyvän, kansainvälisen kauppapaikan yhdeltä pohjoisen parhaista myyntipaikoista. Hankkeiden taustalla on halu elävöittää vuonna 2011 valmistuneen Victoriantorin, Tornion ja Haaparannan yhteisen sydämen, toimintaa ja vahvistaa sen asemaa ihmisten kohtaamispaikkana ja matkailukohteena.

– Torniossa on järjestetty kevät- ja syysmarkkinoita usean sadan vuoden ajan. Pitkistä perinteistä huolimatta kaupunkiin ei ole syntynyt pysyvää toritoimintaa. Laadukas myyntialue on torikaupalle välttämättömyys, perustelee projektipäällikkö Katariina Huikari.

Pientuottajilla on erinomainen mahdollisuus kokeilla torimyyntiä, sillä toripaikat ovat hankekauden ajan maksuttomia.

Torimyynnistä kiinnostuneita kannustetaan ottamaan jo nyt yhteyttä projektipäällikkö Katariina Huikariin sähköpostitse: katariina.huikari@tornio.fi. Hankkeiden etenemisestä tiedotetaan Tornion kaupungin kotisivulla ja Tornion kaupungin Facebook-sivulla.

Toripäiviä ei järjestetä Juhannuspäivänä lauantaina 23. kesäkuuta eikä Peräpohjolan markkinoiden aikaan lauantaina 30. kesäkuuta.

Lue lisää

Victoriantori

Victorian maalaistori- ja Victoriantori investoinnit -hankkeet

Sivun alkuun