Tornion brändi uudistuu – kutsumme kaikki kaupunkilaiset kertomaan näkemyksensä ja toiveensa

Tornion brändi uudistuu – kutsumme kaikki kaupunkilaiset kertomaan näkemyksensä ja toiveensa

Tornion kaupunki uudistaa kaupunkibrändinsä. Uusi brändi-ilme ja ydinviestit julkistetaan syksyllä 2019. Brändityöhön mukaan kutsutaan kaikki torniolaiset kevään ja kesän ajaksi!

– Haluamme kiteyttää ja vahvistaa sitä, mitä torniolaisuus on. Tornio käy muiden alueiden ja kaupunkien kanssa kilpailua asukkaista ja investoinneista, ja hyvä brändi on pohja onnistumiselle, summaa kaupunginjohtaja Timo Nousiainen.

Uutta kaupunkibrändiä rakentavat torniolaiset

Asukkaat ja yritykset tekevät Tornion, ja heidän mielipiteensä on tärkeää saada kuuluviin brändityössä. Torniolaisia kuulemalla kaupungille luodaan uskottava brändi, jonka myös kaupunkilaiset voivat ottaa omakseen.

Erottuva ja vahva aluebrändi lisää kaupungin veto- ja pitovoimaa matkailijoiden, yritysten ja investointien näkökulmasta. Onnistunutta brändiä ei voi ostaa valmiina, vaan se syntyy aitojen torniolaisten ajatusten ja ideoiden avulla.

Brändityön ensimmäisessä vaiheessa kaupunkilaiset ja torniolaiset yritykset vastaavat kyselyihin Tornion ja torniolaisuuden ytimestä, vahvuuksista ja erottavuustekijöistä. Osallistamiskampanja käynnistyy tiistaina 14.5. osoitteessa meidäntornio.fi. Ensimmäiset kyselyt sulkeutuvat sunnuntaina 2.6. Vastausten perusteella Torniolle luodaan kolme vaihtoehtoista tyylisuuntaa, joista kaupunkilaiset saavat äänestää suosikkinsa.

Äänestyksen tuloksia ja kommentteja hyödynnetään Tornion uuden kaupunkibrändin viimeistelyssä. Uusi ilme julkistetaan syksyllä 2019. Brändityön kasvoina ja osallistamiskampanjan kannustajina toimivat kaupunginjohtaja Timo Nousiaisen lisäksi nuori tankotanssijalupaus Oona Antinjuntti, kaakamolainen radiopersoona Jari Vesa sekä Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni.

 

Lisätiedot:
Timo Nousiainen
kaupunginjohtaja
p. 050 092 7111

Anna-Erika Heikkilä
viestintäsuunnittelija
p. 040 649 7780

Sivun alkuun