Kokoontumiset rajoitettu enintään kuuteen henkilöön Länsi-Pohjassa 9. toukokuuta asti

Kokoontumiset rajoitettu enintään kuuteen henkilöön Länsi-Pohjassa 9. toukokuuta asti

Tiedot päivitetty 19.4.2021

Valtioneuvosto on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Valtioneuvosto päätti yleisistunnossaan maanantaina 1. maaliskuuta, että maassa vallitsevat valmiuslain 3 §:n 5 kohdassa tarkoitetut poikkeusolot. Poikkeusolot toteava valtioneuvoston päätös tuli voimaan välittömästi, ja se on voimassa toistaiseksi, kunnes se kumotaan.

Tornion kaupunki jatkaa omalta osaltaan rajoituksia ja suosituksia, joiden tavoitteena on hillitä koronaviruksen leviämistä.

Rajoitukset, jotka ovat päättyneet

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastaminen on sallittua ja kaupungin liikuntatiloja on tätä varten avoinna. Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa on huomioitava, että aikuiset ja vanhemmat eivät voi kokoontua samoihin tiloihin ryhmän valmentajia ja vastuuhenkilöitä lukuun ottamatta. Alle 20-vuotiaat lapset ja nuoret voivat kokoontua enintään 20 henkilön ryhmissä myös esimerkiksi nuorisotiloihin ja museoihin, joissa käyminen rinnastetaan heidän osaltaan ryhmäharrastamiseen.

SM-tason ryhmäkilpaurheiluun liittyvät harjoitukset ja kilpailut ovat sallittuja. Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä on keskiviikkona 17.2. päättänyt purkaa aiemmin antamansa suosituksen, jonka mukaan kokoontumisrajoitukset koskisivat myös SM-tason kilpaurheilua. Suosituksen purkamisella työryhmä pyrkii vähentämään harjoitteluun ja kilpailuihin liittyvää ylimääräistä matkustamista. Urheilutapahtumat tulee kuitenkin järjestää ilman yleisöä ja koronaturvallisuusohjeita huolellisesti noudattaen.

Tornion kirjasto on avoinna. Kirjaston lukusali pidetään kuitenkin edelleen suljettuna. Myös Aineen taidemuseo ja Tornionlaakson museo ovat avoinna. Kaikessa toiminnassa on noudatettava alueellista kokoontumisrajoitusta sekä muita suosituksia, esimerkiksi hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä. Voimassa on myös suositus maskin käyttämisestä.

Nuorisotilat ovat avoinna. Lasten ja nuorten kokoontuminen nuorisotiloissa rinnastetaan alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastamiseen.

Rajoitukset, jotka jatkuvat toistaiseksi

Sisäliikuntatilat Torniossa pysyvät vielä suljettuna muilta käyttäjiltä kuin alle 20-vuotiaiden harrastusryhmiltä, koululaisryhmiltä ja SM-tason kilpaurheilijoilta.

Tornion uimahalli pidetään suljettuna toistaiseksi Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän suosituksen mukaisesti.

Kansalaisopistossa alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten lähiopetus on käynnissä. Yli 18-vuotiaiden kanssa noudatetaan edelleen voimassa olevia kokoontumisrajoituksia, ja opetus jatkuu verkossa.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat 9. toukokuuta asti AVI:n päätöksellä

Lapin aluehallintovirasto kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi (6) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan kuusi (6) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta noudattaen. Kokoontumisrajoitus on voimassa 9. toukokuuta asti.

Myös Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee, että yli kuuden henkilön tilaisuuksia ja joukkokokoontumisia ei alueella järjestetä. Pandemiatyöryhmän suositus ulottuu toistaiseksi 25. huhtikuuta asti ja koskee laajasti eri tyyppisiä tilaisuuksia, myös yksityistilaisuuksia sekä seurakuntien kokoontumisia, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske. Alueellinen pandemiatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 21. huhtikuuta.

Muut voimassa olevat ohjeet

  • Vältä väkijoukkoja ja turhia kokoontumisia.
  • Huolehdi turvaväleistä ja käytä maskia kaikissa tilanteissa, joissa et voi säilyttää turvaväliä.
  • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
  • Hakeudu koronanäytteenottoon heti, jos saat oireita.

Kaikki annetut suositukset ja rajoitukset perustuvat Tornion tautitilanteeseen, aluehallintoviraston määräyksiin ja Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän suosituksiin sekä koko Suomen vakavaan tautitilanteeseen.

Kiitämme kaikkia torniolaisia ymmärryksestä ja vastuullisesta toiminnasta haastavassa tilanteessa!

Sivun alkuun