Tornion kaupunki täyttää 400 vuotta – haemme nyt juhlavuoden kärkiteemoja

Tornion kaupunki täyttää 400 vuotta – haemme nyt juhlavuoden kärkiteemoja

Tornion kaupungilla on edessä merkittävä juhlavuosi vuonna 2021, kun kaupunki täyttää mittavat 400 vuotta. Kustaa II Adolf perusti Tornion kaupungin 12.5.1621.

Juhlavuosi näkyy niin ulkoisesti kaupungin kaduilla kuin tasokkaana ja houkuttavana sisältönä ja tapahtumatarjontana koko vuoden ajan. Kaupungin kärkitapahtumiin satsataan juhlavuonna erityisesti. Juhlavuoden ohjelmassa näkyvät kaupungin henkilöstön kädenjälkien lisäksi kaupunkilaisten, yhdistysten ja yritysten ideat ja aloitteet. Tapahtumia koordinoi kaupunki.

Juhlavuoden tunnus ja kaupungin brändi julkistetaan syksyllä

Myöhemmin tänä syksynä julkaistaan juhlavuoden tunnus sekä avataan ohjelmahaku, jossa torniolaiset voivat osallistua juhlavuoden sisältöjen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Juhlavuoden tunnus julkistetaan yhdessä kaupungin brändin ja uuden ilmeen kanssa. Torniolaiset osallistuivat kuluvan vuoden aikana sankoin joukoin kaupungin brändityöhön ja samaa osallistamisen mallia tullaan käyttämään myös juhlavuoden valmisteluissa.

Osallistu sinäkin juhlavuoden teemojen valintaan

Juhlavuotta on suunniteltu jo reilun vuoden ajan. Juhlavuosi on suunnattu etenkin torniolaisille ja siitä toivotaan elämyksien ja tapahtumantäyteistä.

Torniolaiset voivat osallistua juhlavuoden suunnitteluun vaiheittain. Nyt avautuvassa ensimmäisessä vaiheessa torniolaisilta toivotaan näkemyksiä siitä, mitkä aihealueet erityisesti kiinnostavat juhlavuonna. Mihin olisi hyvä panostaa, mitä olisi syytä nostaa esille?

Vastausten pohjalta valitaan juhlavuoden teemat, jotka puolestaan ohjaavat juhlavuoden suunnittelua ja sisältöjä. Kyselyyn voi osallistua 29. syyskuuta mennessä juhlavuoden nettisivujen kautta: www.tornio.fi/tornio400.

Lisätietoja:

Juhlavuoden koordinaattori, tapahtumatuottaja Merja Stenberg
p. 040 706 6637, merja.stenberg@tornio.fi

Sivun alkuun