Tornion Kulttuurisuunnistus aukeaa yleisölle lauantaina 8. toukokuuta

Tornion Kulttuurisuunnistus aukeaa yleisölle lauantaina 8. toukokuuta

Tornionlaakson museo ja Alatornion Pirkat ovat tehneet Tornion 400-juhlavuoden kunniaksi kaupunkiin kulttuurisuunnistusreitin, joka julkaistaan lauantaina 8.5. klo 11.

Aidolle suunnistuskartalle on valittu 21 Torniosta eri tavoin kertovaa rastia. Tornion kulttuurisuunnistus on kaikille avoin ja ilmainen sekä saatavilla suomen ja ruotsin kielillä. Suunnistuksen suorittamiseen ei ole aika- tai muita rajoituksia vaan rastit voi kiertää haluamassaan järjestyksessä sekä aikavälillä. Kaikki rastit ovat ulkona julkisilla paikoilla.

Suunnistuskartta on saatavilla Tornionlaakson museon asiakaspalvelusta museon aukioloaikoina. Kartan voi myös ladata Tornionlaakson museon tai Alatornion Pirkkojen nettisivuilta 8.5.2021 alkaen.

Suunnistuskartan lisäksi Kulttuurisuunnistukseen tarvitsee puhelimen tai tabletin, jolla voi lukea QR-koodeja. Suunnistuskartan suorittaminen on mahdollista myös ilman QR-koodien lukijaa, lisätietoja suorittamisesta löytyy Tornionlaakson museon nettisivuilta.

Tornion kulttuurisuunnistusreitti on hiukan yli seitsemän kilometrin pituinen. Koko reitin kiertäminen kävellen vie suunnistajan vauhdista riippuen 2–3 tuntia. Liikkeelle voi lähteä myös pyörällä tai potkulaudalla. Liikennesäännöt sekä työmaa-alueet ja yksityiset piha-alueet on kuitenkin hyvä ottaa huomioon. Yksityiset piha-alueet onkin merkitty kartalle vihreällä. Museon testisuunnistajat suosittelevat pukemaan jalkaan hyvät kengät ja ottamaan mukaan vettä ja evästä sekä iloisen mielen!

Lauantaista 8.5. alkaen Tornion kulttuurisuunnistuskartta löytyy alla olevien linkkien takaa.

Kulttuurisuunnistus
Kulturorientering
Alatornion Pirkat

Sivun alkuun