Tornion uuden kirjastoauton nimeksi tulee Kirjajoppari

Tornion uuden kirjastoauton nimeksi tulee Kirjajoppari

Tornion uuden kirjastoauton nimikilpailun on voittanut Jyrki Ruokasen ehdotus ”Kirjajoppari”.  Voittajanimen keksinyt Ruokanen palkitaan sadan euron arvoisella lahjakortilla kilpailijan itse valitsemaan torniolaiseen liikkeeseen. Lämpimät onnittelut!

Kirjajoppari keräsi Tornion kaupungin Facebook-sivulla järjestetyssä äänestyksessä yhteensä 209 ääntä ja oli äänisaaliillaan kisan ylivoimainen voittaja. Kisassa toiseksi sijoittui ”Saaga” 98 äänellä ja kolmanneksi ”Rajatar” 59 äänellä. Muut nimiehdotukset keräsivät keskenään tasaväkisesti ääniä: ”Skalmi” 36 ääntä, ”Susi” 33 ääntä, ”Sinni” 31 ääntä ja ”Struve” 18 ääntä. Äänestys päättyi maanantaina 20, kesäkuuta.

Kirjajoppari-ehdotukset perustelut kuuluivat lyhyesti ja ytimekkäästi: ”Kahen puolen väylää liikkuva tiedonvälitysvankkuri. Ennen liikkui rasva, nyt romaanit.”

Romaanit sekä lukemattomat muut aineistot lastataan uuden Kirjajopparin kyytiin syksyllä, kun Tornion pitkään palvellut, punainen kirjastoauto Lukutoukka jää eläkkeelle. Uusi kirjastoauto saapuu Tornioon jo kesäkuun lopussa, jolloin sitä ryhdytään sisustamaan valmiiksi syksyä varten. Ennen kuin uusi kirjastoauto pääsee tositoimiin, sille suunnitellaan myös näyttävä ulkoasu. Auto saapuu Tornioon valkoiseksi pohjamaalattuna ja siihen on mahdollista toteuttaa monenlaisia teippauksia.

Uusi kirjastoauto taipuu monenlaiseen toimintaan

Uusi kirjastoauto palvelee kuntalaisia monipuolisesti. Uudessa autossa on esimerkiksi äänieristetty ohjaamotila, jonka ansiosta autossa on mahdollista asioida jonkin kolmannen osapuolen juttusilla, vaikkapa verenpaineenmittauksessa. Koska uusi kirjastoauto on rekisteröity kolmelle, voivat kuski ja kirjastovirkailija napata kyytiin esimerkiksi terveydenhoitajan, kirjailijavieraan tai satutädin – mitä ikinä keksitäänkin!

– Uudessa autossa on myös videotykki, äänentoistolaitteet, valkokangas ja säädettävä valaistus. Lisäksi takaosaan tulee pieni katsomo. Tämä mahdollistaa esimerkiksi elokuvailtojen, erilaisten infotilaisuuksien ja kirjailijavierailujen pitämisen, kirjastovirkailija Armi Rasilainen kuvailee.

Autoon tulee myös invahissi, ja sisätiloihin pääsee pyörätuolillakin. Lisäksi autossa on etenkin talvella erinomainen tuulikaappi ja lapsiportti.

– Autossa on entistä miellyttävämpää. Aiemminhan meillä on ollut talvella tosi kylmä ja kesällä tosi kuuma. Nyt autoon tulee ilmalämpöpumput, joten asioiminen on entistäkin mukavampaa, Rasilainen iloitsee.

Suuret kiitokset kaikille kirjastoauton nimikilpailuun ehdotuksia tehneille kisailijoille sekä kaikille finaalissa äänestäneille! Olemme kisan voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Kirjajopparissa tavataan!

Kuva: Armi Rasilainen.

Sivun alkuun