Tornioon rakennetaan kestävää kesää

Tornioon rakennetaan kestävää kesää

Torniossa panostetaan ympäristö- ja luonnonsuojeluasioihin tulevana kesänä. Kestävän kesän teema nostaa aihetta esille erilaisten tapahtumien ja tempausten muodossa touko-elokuussa. Kestävä kesä on osa Tornio 400 -juhlavuoden ohjelmaa ja sen rakentamisessa mukana ovat muun muassa Tornion kaupunki, Rajalla kauppakeskus, Karun Sirkut ja Eräveljet, Tornion 4H-yhdistys, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Metsähallitus.

Ole Eki! roskienkeruukampanja aloittaa kestävän kesän

Erkki Rissanen eli Pullo-Eki on torniolaisille tuttu ja rakas hahmo kaupungin kaduilla. Eki on huolehtinut pullot ja roskia pois kaduilta vuosien ajan. Ole Eki! roskienkeruukampanja haastaa kaikki torniolaiset tekemään samoin. Koululaiset on myös haastettu mukaan tempaukseen. 400-vuotinen Tornio toivotaan olevan puhdas ja sen ympäristöä arvostettavan. Tempaus tulee näkymään kaupungin viestintäkanavissa erilaisina nostoina ja kaduilla hauskoina tarroina roskiksissa. Ole Eki! –tempaus aloittaa Tornion kestävän kesän viikolla 18.

Tee-se-itse-linnunpönttöjä jaossa Tornio-päivien aikaan

Tornio toivottaa linnut tervetulleiksi kaupunkiin #400 linnunpönttöä –tempauksella. Kestävän kesän nettisivuilta löytyy ohjeet linnunpöntön itsenäiseen rakentamiseen. Tornion kaupunki järjestää myös pönttöpäivät 10. ja 11.5., jolloin kauppakeskuksessa on jaossa yhteensä 400 tee-se-itse-linnunpönttöpakettia. Paketteja jaetaan 200kappaletta molempina päivinä nopeimmille hakijoille klo 10-17 välisenä aikana. Pönttöpäivät ovat osana Tornion juhlaviikkoa Tornio-päiviä. Pönttöjen rakentajia pyydetään ottamaan kuvia valmiista pöntöstä ja postaamaan ne instagramiin tunnisteilla #400linnunpönttöä #kestäväkesä #tornio400

Tornio 400 -juhlametsä nousee Pirkkiöön

Pirkkiön 4-luokkalaiset saavat kunnian istuttaa juhlametsän Tornioon toukokuussa. Metsä Group Oy:n juhlavuoden kunniaksi lahjoittamat 400 tainta saavat kasvusijansa Pirkkiön entiseltä maankatopaikalta.

Yhdistykset lähtivät mukaan Tornio 400 –juhlapuiston toteuttamiseen

Tornion kaupunki haastoi yhdistykset mukaan rahoittamaan ja istuttamaan Vesitorninmäelle suunniteltua juhlapuistoa. Aloite juhlapuiston rakentamiseen tuli Kalevalaiset naiset ry:ltä. Myös muut yhdistykset lähtivät innokkaasti asiaan mukaan ja jaossa ollut paikkamäärä täyttyi heti samana päivänä kuin asiasta viestittiin. Omena- ja kirsikkapuiden istutus tullaan tekemään torstaina 3.6.

Lisäksi tulossa:

Hiilijalanjälkiä Rajalla –näyttely Kauppakeskus Rajalla, avautuu 10.5.
Mehiläistarhaus Rajalla kauppakeskuksen katolla
Neulefestareilla 20.-21.8. opetellaan parsintaa ja kuullaan kestävästä kehityksestä

 

Kampanjan tiedot päivittyvät sivuille www.tornio.fi/kestavakesa

 

Lisätietoja:
Merja Stenberg,
Tornion kaupunki
Tapahtumatuottaja, Tornio 400 -juhlavuoden koordinaattori
merja.stenberg@tornio.fi
040 706 6637
www.tornio.fi/tornio400

 

 

Sivun alkuun