Torniossa jatketaan Kaikukortin käyttöä myös vuonna 2020

Torniossa jatketaan Kaikukortin käyttöä myös vuonna 2020

Kaikukortti otettiin kokeiluun Tornion kaupungissa huhtikuussa 2019. Kokeilujakso jatkuu vuoden loppuun saakka. Tähänastisen kokeilun palaute on ollut myönteinen. Kaikukorttia jaettiin huhtikuu-lokakuun aikana yhteensä 146 korttia, joita käytettiin yhteensä 434 kertaa. Suosituin käyttökohde oli Tornion uimahalli-kylpylä. Kaikki tähän mennessä mukana olevat kulttuuri- ja liikuntapalvelujen tarjoajat ovat myös ilmoittaneet halukkuutensa olla jatkossa mukana. Tornion kaupunki päättikin elämänlaatulautakunnan päätöksellä jatkaa Kaikukorttitoiminnassa mukana kokeilujakson jälkeen.

Kulttuuri kuuluu kaikille! Kaikukortti tarjoaa mahdollisuuden käydä konserteissa, festivaaleilla ja teatterissa vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin hyvin tiukka. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä sekä edistää kulttuurin saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta.

Kulttuuri- ja liikuntatoimijoita Torniossa on mukana kaupungin omat tuottajat Tornion uimahalli-kylpylä, Tornionlaakson maakuntamuseo, Aineen taidemuseo, kansalaisopisto ja kulttuuritoimiston järjestämät maksulliset tapahtumat. Lisäksi mukana ovat Ammattiopisto Lappian Musiikkitalo ja Riverside Jazz ry, Matkalaukkuteatteri bertat, Kiipeilyseura Tornioravat, TP47 ja Tornion Jujutsuseura. Kaikukorttia jakoivat kokeilujakson aikana Tornion Sosiaalitoimisto, Perhetyö, Vanhus- ja vammaispalvelujen sosiaalityö, Etsivä Nuorisotyö ja Meän Talo sosiaali- ja terveyspuolen tahot.

Mukaan Kaikukortti-verkostoon pyydetään lisää kulttuuri- ja liikuntayhdistyksiä ja yrityksiä, jotka haluavat tarjota palveluitaan vähävaraisimmille torniolaisille ja näin edistää yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia alueellamme.

Lisätietoja:

kulttuuritoimisto: Merja Stenberg 040 706 6637
sosiaalitoimisto: Anne Räisänen 040 585 9604 tai Marika Kettunen 050 597 1156

Sivun alkuun