Tulvan vuoksi tehtyjä tilapäisiä rakenteita aletaan purkaa

Tulvan vuoksi tehtyjä tilapäisiä rakenteita aletaan purkaa

Tiedote, päivitetty 21.5. klo 14

Tornionjoella vedenpintojen lasku on nopeutunut. Ennusteen mukaan sää jatkuu Lapissa vähäsateisena ja vedenkorkeudet kaikissa Lapin joissa jatkavat laskuaan. Tornion kaupunki ryhtyy purkamaan tulvan vuoksi tehtyjä tilapäisiä rakenteita.

Näränperän tulvavallia korotettiin veden noustessa viime viikonvaihteessa tilapäisellä tulvasuojarakenteella. Sen purkamisesta päättää pelastustoimi. Padolla kulkeminen on yhä ehdottomasti kielletty. Alueella tulee myös välttää ylimääräistä liikennettä.

Lapin Pelastuslaitos muistuttaa, että pitkään korkealla oleva vesi voi suodattua vähitellen suojarakenteiden läpi. Sen takia suojatuilla alueilla tulee seurata tilannetta ja poistaa vettä omatoimisesti tarvittaessa.

 

 

Tulvauhka-alueella olevat kiinteistöt kartalla

Tulvavahinkojen ehkäisy ja tulvantorjunta on ensisijaisesti kiinteistöjen omatoimiseen varautumiseen kuuluva tehtävä. Oheiset linkit ovat PDF-karttoja, joista ilmenee tulvauhka-alueella olevat kiinteistöt. Kartat ovat suuntaa antavia.

Keskusta, tiet ja riskikohteet

Pelkät rakennukset ja tiet yläosa

Rakennukset, tiet ja riskikohteet

Seuraa tilannetta

Lapin ELY-keskuksen tulvatiedotteet löytyvät osoitteesta www.ely.fi.

Tulvatilanteen kehittymistä vesistöennustemallien avulla voi seurata Tulvakeskuksen sivuilla osoitteessa www.tulvakeskus.fi. Tulvakeskuksen laatima ajankohtainen vesitilanne koko maan osalta löytyy verkosta osoitteesta www.ymparisto.fi.

Voit seurata tilannetta myös Lapin pelastuslaitoksen tulvasivuilta.

Lue opas ja varaudu

Tulvan uhatessa on asukkaan vastuulla suojella itseään ja omaisuuttaan omalla toiminnallaan, esimerkiksi käyttämällä tilapäisiä tulvasuojelurakenteita ja tarkistamalla oma tulvaturvansa vakuutuksistaan.

Lapin ELY-keskus, Suomalais-ruotsalainen rajajokikomissio ja Norrbottenin lääninhallitus ovat julkaisseet tulvaoppaan Tornionjokilaakson asukkaille. Opas neuvoo, kuinka tulvaan voi varautua omatoimisesti.

Opas Tornionjokilaakson asukkaille – Omatoiminen varautuminen tulviin

Sivun alkuun