Uusi avustuslaji, tapahtumatuki, pilotoidaan Torniossa vuonna 2023

Uusi avustuslaji, tapahtumatuki, pilotoidaan Torniossa vuonna 2023

Tornio on päättänyt pilotoida uuden avustusmuodon, tapahtumatuen vuonna 2023. Toivomme Tornioon tapahtumia ja kannustamme tapahtumajärjestäjiä tuottamaan erilaisia tilaisuuksia, kuten messuja, näyttelyitä, festivaaleja, ja kulttuuri- ja liikuntatapahtumia.

Tapahtumat ovat tärkeitä Torniolle. Haluamme pitää huolta nykyisistä tapahtumistamme ja lisäksi innostaa toimijoita tekemään ja tuomaan Tornioon uusia tapahtumia. Tapahtumilla on tutkittu olevan vaikutusta kaupungin imagoon, veto- ja pitovoimaan sekä aluetalouteen. Omintakeiset ja meän henkeen istuvat tapahtumat ovat lämpimästi tervetulleita kaupunkiin ja haluamme tehdä tiivistä yhteistyötä tapahtumajärjestäjien kanssa.

Tukimuoto on kohdistettu aluetalouteen vaikuttaville tapahtumille

Kaupungin uusi avustuslaji tapahtumille on kohdistettu isommille, aluetalouteen vaikuttaville tapahtumille. Etusijalla ovat tapahtumat, jotka edistävät Tornion veto- ja pitovoimaa sekä edistävät Tornion kaupunkistrategian toteutumista. Malli on kehitetty Tapahtumien kehittäminen Torniossa EAKR -hankkeen aikana. Pienemmät, paikalliset tapahtumat voivat tarvittaessa hakea tukea kaupungin vuosittaisista kulttuuri-avustuksista.

Tapahtumatukea voi hakea ympäri vuoden

Myönnettävän rahallisen tuen määrä perustuu Tornion kaupungin tapahtumatuen arviointikriteereihin. Tukea voi hakea ympäri vuoden, se on aina harkinnanvaraista ja tukea jaetaan talousarvion määrärahojen puitteissa. Tukisumma on kokonaisuudessaan 30.000 euroa vuonna 2023.

Lopullisen päätöksen tuesta ja sen määrästä tekee Tornion elämänlaatulautakunta arviointiryhmän esityksestä. Harkinnanvaraisten suurempien tukisummien tukipäätöksestä vastaa kaupunginhallitus. Käytännön työtä hoitaa Tornion kulttuuritoimisto.

Tapahtumatukihakemus tulee jättää vähintään 3 kk ennen itse tapahtumaa.

Lisätietoa:
www.tornio.fi/tapahtumatuki
Tornion kulttuuritoimisto
Merja Stenberg, tapahtumatuottaja
merja.stenberg@tornio.fi
040-706 6637

 

Kuva: Lusku Lukkariniemi

Sivun alkuun