Valokuvia Karungin kunnan historiaan II

Valokuvia Karungin kunnan historiaan II

Tornionlaakson museo – Tornedalens museum järjestää yhteistyössä Karungin kyläyhdistyksen kanssa toisen valokuvien keruuiltapäivän keskiviikkona 16. lokakuuta.

Tapahtumassa kerätään vanhoja valokuvia tekeillä olevaan Karungin kunnan historiaan. Teos on tarkoitus julkaista Tornion kaupungin 400-vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 2021. Maaliskuussa ensimmäisessä keruutapahtumassa saatiin jo hyvää aineistoa kirjaa varten. Toiveena on, että sen pohjalta sana kuvien tarpeesta olisi levinnyt ja vanhojen albumien kätköistä löytyisi lisää mielenkiintoista kuvamateriaalia.

Kirjaa varten toivotaan siis löytyvän edelleen valokuvia erilaisista paikkakunnan tapahtumista, kylämaisemista, rakennuksista ja pihapiireistä. Aihepiirejä ovat myös arjen työt ja elinkeinot kuten kalastus, maanviljely, käsityöläiset, kauppa sekä toisen maailmansodan ja Lapin sodan aikaiset tapahtumat 1939–1945.

Keruuiltapäivässä historiankirjoittaja FT, dosentti Ilkka Teerijoki kertoo kirjoitustyön etenemisestä. Tornionlaakson museon johtaja Minna Heljala ja arkistonhoitaja Riikka Pyykkö ovat paikalla tekemässä kuvakeruuta. Valokuvat skannataan museolla ja ne palautetaan omistajille. Lainattavista kuvista tehdään laina- ja käyttösopimus kirjaa varten.

Keruuiltapäivä järjestetään Karungin kylätalolla keskiviikkona 16. lokakuuta 2019 klo 15–18.

Linkki tapahtumailmoitukseen

Sivun alkuun